Hoşgeldiniz  

MADEM YİNE İSTEYECEKTİN, NİYE MAHKEMEYE VERDİN? CHP’Lİ SEÇER’DEN ORTAMI GERECEK YENİ BİR HAREKET DAHA!

admin | 08 Kasım 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bütçe görüşmelerinin yapılacağı Meclis oturumunda gündeme yine 265 Milyon TL’lik borçlanma yetkisini getirmesi tepkiyle karşılandı. Daha önce Meclis’ten bu yetkiyi defalarca isteyen CHP’li Seçer sürekli ret yediği için Meclisi Mahkemeye bile vermişti. Mahkemeye taşınan konunun bir kez daha Meclise gelmesi de art niyetli bir yaklaşım olarak yorumlandı.

Kasım Ayı Olağan Meclisi’nin 1. Oturumu için toplanacak olan meclis üyeleri gündem maddelerini görünce yine şok yaşadı. Uzun bütçe maratonuna hazırlanan meclisin ilk gündem maddesi, daha önce de defalarca gündeme gelen ve her seferinde ret yiyen 265 Milyon TL’lik borçlanma yetkisinin Seçer’e verilmesi istemi oldu.

Meclis üyelerini şoka sokan olay ise CHP’li Seçer’in bu borçlanma yetkisini bütçede olmasına rağmen kendisine vermedikleri için Meclisi mahkemeye vermişti. Mahkemeye verilen ve yargılaması devam eden bir konunun yeniden meclise bütçe görüşmeleri öncesinde ilk madde olarak getirilmesi iyi niyetli bir yaklaşım olarak yorumlanmadı.

CHP’li Seçer’in borçlanma yetkisi olayını siyasi malzeme şekline soktuğunu savunan bazı meclis üyeleri, Cumhur ittifakının bu yetkiyi yine vermeyeceğini ve bütçe görüşmelerinin gerginlik içinde geçeceğini öne sürdü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle