Hoşgeldiniz  

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’Nİ HAZİNE ARAZİLERİNİ BEDELSİZ KAPTIRACAKLARI İÇİN ENGELLEMEK İSTEYENLERE TOKİ’DEN HABER VAR: “BİZ GELİYORUZ!”

admin | 24 Nisan 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’ye bağlı Davultepe Mahallesi’ne kurulmak istenen Küçük Sanayi Sitesi’ne herhangi bir hak alamayacakları için karşı çıkan ve engelleyen hazine arazisi kiracılarını şok eden yeni haber Ankara’dan geldi: “TOKİ yapımı için hazırlıklar başladı!”

Mezitli’de bulunan Sanayi Sitesi’nin günümüz koşullarına cevap vermediği ve Mezitli Belediyesi’nin mevcut sanayi sitesi alanını konut alanına çevirmesiyle işgalci duruma düşen esnaf, imarda tarım entegre tesisi olarak işaretlenin yerin sanayi sitesi alanına çevrilmesiyle yeni bölge için hazırlıklarına başlamıştı.

Bölgenin tarım arazisi olmamasına karşın tarım arazisi diyerek eylem yapan ve küçük sanayi sitesinin yapımını engelleyen hazine arazisi kiracılarına TOKİ’den haber geldi. TOKİ bölgede konut yapmak için hazırlıklara başladı.

Davultepe’de hazineye ait olan yaklaşık 45 dönüm arazinin TOKİ tarafından yapılaşmaya açılacağı bildirildi. Buna göre TOKİ, bu arazilerin İmar durumu için 18 uygulamasını Mezitli Belediyesi yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığından talep etti. TOKİ’nin talebi yapılan 18 uygulaması ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya çıkarıldığı ortaya çıktı.

Onaylanan imar uygulamasına göre hazineye ait hazine arazilerinin bulunduğu yaklaşık 45 dönüm alan imara açılacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle