Hoşgeldiniz  

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEKİ İMARLI ARSASINA SİTE KONDURMAK İÇİN KARŞI ÇIKAN İMARLI TAPU SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER: HEPSİ TARIM ARAZİSİNE ÇEVRİLİYOR!

admin | 20 Mart 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’ne yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesinin kurulacağı alan için flaş iddia ortaya atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yakın kaynaklar sanayi sitesinin yapılacağı bölgedeki imarlı olan tüm arazilerin “tarım alanına” tekrardan çevrilmesi için düğmeye bastığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mezitli ilçesi Davultepe mevkiinde acele kamulaştırma kararı alınarak, Mezitli Belediyesi’nin son imar düzenlemesiyle mevcut sanayi esnafının düştüğü işgalci durumundan kurtarılması için küçük sanayi sitesi yapılacak alan üzerindeki tartışmalar son gelişmelerle iyice alevlendi.

Bölgenin tarım arazisi olduğu gerekçesiyle küçük sanayi sitesinin yapımına karşı çıkan arazi sahiplerinin “tarım arazisi” savunmasının da imar planlarının kamuoyuna açıklanmasıyla yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

Bölgedeki arazilerin imarlı olduğu gerekçesiyle o alana ilk olarak “tarım entegre tesisi” kurulabilmesi için imar planlarında işaretlenmişti. İmarlı arsaların “tarım entegre tesisi” alanı yerine “küçük sanayi sitesine” çevrilmesi ve bu tesis için acele kamulaştırma kararı alınmasının ardından arazi sahipleri imarlı arsalarının tarım alanı olduğu gerekçesiyle protestoya başlamıştı.

Protestoların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığında flaş gelişmeler yaşandı. Bakanlığa yakın kaynaklar imarlı olan tüm arsaların tekrardan planda tarım alanı olarak işaretlenmesi için ön çalışmaya başlatıldığını iddia etti.

Bu çalışma hayata geçerse bölgede imarlı olan tüm arsaların yeniden tarım alanına çevrilerek herhangi bir yapılaşmanın da önüne geçeceği öne sürüldü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle