Hoşgeldiniz  

KPSS’DE KORONA SKANDALI… ŞOK İDDİALAR EĞİTİM-İŞ’TEN

admin | 07 Eylül 2020 | Eğitim, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda KPSS sınavında yaşanan koronalı hastaların sınava alındığı iddialarını aktaran Eğitim-İş Sendikası Mersin Şubesi, ÖSYM hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini kaydetti. Açıklamada, “Bu sınıflarda görevlendirilen öğretmenlerimize acilen test yapılmalıdır. Öğretmenlerimize hastalık bulaşmasından dolayı okulların açılabilmesi mümkün olmayacaktır” ifadeleri şok yarattı.

Dün Türkiye genelinde milyonlarca kişinin girdiği ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS’de, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda yaşanan iddialar gündeme bomba gibi düştü.

İddiaları kamuoyuna aktaran Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Eğitim İş Sendikası olarak Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını ve yaşamını bu kadar değersiz gören ÖSYM’nin basiretsiz yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu yapılan basit bir hata değildir. Öğretmen ve öğrencilerimizin doğrudan sağlığına ve hayatına kastetme eylemi vardır” dedi.

HAKAN BOYAR’IN AĞZINDAN SOSYAL BİLİMLER YÜKSEKOKULU’NDA YAŞANANLAR… ŞOK OLACAKSINIZ!

“Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda görevli öğretmenler toplantı salonuna alındı ve sınavın iş ve işleyişi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantı sonunda görevli öğretmenler bina sorumlusuna sınıflarda Korona hastası olup olmadığını sormuş. Bina sorumlusu hasta olmadığını hasta olsaydı, ÖSYM bize maille bildirirdi demiş. Sınav görevlileri sınıflara gidip gelen öğrencilerin kimlik kontrolünü yapmaya başlamışlar. Kontrol sırasında bir öğrenci kalkıp korona hastası olduğunu belirtmiş.”

SINIFIN TAMAMINA YAKINI KORONA HASTASI YA DA TEMASLISI ÇIKTI!

“Sınav görevlileri öğrenciye sınava nasıl geldiğini sormuşlar. Hasta öğrenci ‘’112’yi aradığını korona hastası olduğunu ve sınava götürmelerini talep ettiğini ‘’ 112 servisindeki görevlinin öğrenciye kendi imkanıyla sınava gitmesini söylediğini ifade etmiştir. Salon görevlileri bina görevlisinin yanına gidip sınıfta bir öğrencinin korona hastası olduğunu bu durumda ne yapacaklarını sormuşlar. Bina sorumlusu hasta öğrencinin sınıfta sınava gireceğini yapacak bir şey olmadığını söylemiştir. Salon görevlileri sınıfa dönüp öğrencilere başka korona hastası olup olmadığını sorduklarında neredeyse sınıfın tamamına yakının korona hastası veya korona temaslı karantinada olduğunu öğrenmişler.

Sosyal Bilimler Yüksek Okulu sınav binasında diğer sınıflardaki görevlilerinde aynı şikayetle gelmesiyle anlaşılıyor ki bu binadaki öğrencilerinin çoğunun korona hastası ya da korona temaslı karantinada ki öğrencilerden oluştuğu ortaya çıkıyor ve görevli öğretmenler hiçbir tedbir alınmadan hiçbir bilgi verilmeden sağlıklarının tehlikeye atılmasından dolayı tutanak tutup oradan ayrılıyorlar.”

EĞİTİM-İŞ ÖSYM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

ÖSYM’nin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Hakan Boyar, “Sınavda görevli öğretmenlerimiz Pazartesi (bugün) günü okula gideceklerdir. Bu öğretmenlerimize Korona bulaştıysa okuldaki bütün öğretmenlerimiz ve öğretmenlerimizin evlerindeki eşleri, çocukları ve akrabaları da risk altında olacaktır. Öğretmenlerimize hastalık bulaşmasından dolayı okulların açılabilmesi mümkün olmayacaktır. Bu sınıflarda görevlendirilen öğretmenlerimize acilen test yapılmalıdır. Öğretmenlerimizi kimse sahipsiz zannetmesin” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle