Hoşgeldiniz  

KÖSELERLİ YÖRÜKLERİNDEN KOCAMAZ’A ZİYARET: “ŞÖLENİ PROVOKE EDENLER YÖRÜKLÜKLE ALAKASI OLMAYAN BİR GRUP KENDİNİ BİLMEZ!”

admin | 28 Temmuz 2021 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Hafta sonu gerçekleştirilen Yörük Şenliği’nde İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz’a karşı gerçekleştirilmeye çalışılan provokasyonun ardından, şölenin ev sahipleri olan Köselerli Yörükleri, Kocamaz’ı çalışma ofisinde ziyaret etti.

Erdemli’de bu hafta sonu gerçekleştirilen Yörük Şenliğinde İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a karşı, Yörükleri kışkırtmak için girişilen provokasyon girişimi Köselerli Yörükleri tarafından engellenmişti.

Şöleni gerçekleştiren Mersin Akdeniz Köselerli Yörükleri Derneği yönetimi, bugün gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından konuşması sabote edilmeye çalışılan Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ederek, yaşanan olaylardan dolayı üzüntülerini dile getirdi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, “Mersin Akdeniz Köselerli Yörükleri yönetimi bizleri çalışma ofisimizde ziyaret ederek, davetlerine icabet ettiğimiz program sebebiyle teşekkür plaketi sundular. Ayrıca Şölende yaşanan tatsız olay nedeniyle üzüntülerini belirterek, Şöleni provoke edenlerin Yörüklerle ve Yörüklükle hiç bir alakası olmayan, Yörük töresinden bihaber dışardan gelmiş bir gurup kendini bilmez olduğunu belirttiler. Zira hiç bir Yörüğün misafir ettiği kişiye böyle bir davranış içerisinde bulunması ve yuhalaması mümkün değildir ve olamaz diyerek Türk ve Yörük töresi ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler. Kendilerine nazik ziyaretlerinden ve yaşanan nahoş olayla ilgili açıklamalarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Daha nice güzel günlerde birlikte olmak ümidiyle” dedi.

Burhanettin Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizim o davete icabet edeceğimizi öğrenen bir grup, önceden hazırladıkları planı uygulamaya koyarak şöleni sabote ettiler! İyi niyetle ve bin bir emek, heves ve fedakarlıkla hazırlanmış bu program maalesef nahoş bir şekilde tamamlandı! Peki, kim ya da kimler kazandı bilen var mı?

Maalesef bu olayın kazananı yok ancak kaybedeni gayet fazla! Kazandıklarını zannedenler aslında toplum nezdinde çok kötü lanetlendiler! Bizim üzüldüğümüz şey, oraya misafirmiş gibi gelerek Yörüklerin töresine uymayan edepsizlikler sergileyip, daha sonra da yaptıkları terbiyesizlikleri Yörükler yapmış gibi algı oluşturmaya çalışmaları, sosyal medyada paylaşmaları! Yaşanan bu olaydan sonra gerek alandaki Yörük vatandaşlarımız, gerekse de orada olmayan Yörük vatandaşlarımız özür dileyerek böylesine adice ve planlı bir şekilde önceden hazırlanan bu provokasyonun bir tükenmişlik sendromu olduğunu ve toplumda asla bir karşılığının olamayacağını dillendirerek, olayı asla unutmayacaklarını yeri geldiğinde de mutlaka hesabının sorulacağını belirttiler. Ayrıca toplumun önünde olan insanların toplumu sakinleştirmesi gerekirken, sorumsuzca ve kışkırtıcı bir tavırla insanları tahrik etmesi de oldukça manidar! Oldukça düşündürücü! Demek ki her insana ancak taşıyabileceği kadar yük yüklenmeli!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle