Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’LI BÜYÜKŞEHİR’İN 4 YILA SIĞDIRDIĞI HİZMETLER PARMAK ISIRTTI

admin | 31 Mart 2018 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye’sinin Hizmette 4. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 40 yılda yapılabilecek hizmetleri nasıl 4 yıl içerisinde hayata geçirdiklerini anlatarak, “25. yıla adım atmış bir Belediye Başkanı olarak huzurlarınızdayım” dedi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekilleri Oktay Öztürk ile Baki Şimşek, Mersin Baro Başkanı Avukat Ali Er, siyasi partilerin il, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek temsilcileri, akademisyenler, meclis üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve yüzlerce Mersinli katıldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendisine özel yazılan ‘4.yıl Marşı’ ile salona girerken, dinleyiciler tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

 

“BİR TEK VATANDAŞIMIZ KENDİNİ ÇARESİZ HİSSETMESİN DİYE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

 

‘4 Yılda 40 Yıllık Hizmet’ sloganı ile gerçekleştirilen 4.Hizmet Yılı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Siirt’te şehit olan 6 köy korucusuna rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak omuzlarımızdaki yükün ve halkımızın beklentilerinin farkındayız. Sorumlu olduğumuz şehrin insanlarını Cenabı Allah’ın birer emaneti olarak görüyor, kamu malını canımızdan aziz biliyoruz. Mersin’imizi ve Mersinlileri, hiçbir karşılık beklemeden, içten ve gönülden, karasevdalılar gibi seviyoruz. Mersin’de kurduğumuz merhamet odaklı sevgi sisteminin, yazdığımız hizmet destanının güç ve ilham kaynağı budur. Yüzler gülsün, karınlar doysun, bir tek vatandaşımız kendini çaresiz ve dışlanmış hissetmesin diye gece gündüz çalışmamızın nedeni budur. Dört yıl önce göreve geldiğimizde halkımıza bir söz verdik. “Mersin’in birikmiş tüm sorunlarına doğru, hızlı, kaliteli çözümler üreteceğiz” dedi.

 

“KARŞINIZDA BAMBAŞKA BİR MERSİN TABLOSU VAR”

 

30 Mart 2014 yılında çıkarılan 6360 Sayılı yasadan kaynaklanan sorunlara, İl Özel İdaresi’nden ve kapanan belediyelerden gelen personel fazlalığına rağmen verdikleri sözleri gerçeğe dönüştürmek için attıkları adımları tek tek sıralayan Başkan Kocamaz, “Sizler de şahit oluyorsunuz, içme suyundan kanalizasyona, tarımdan ulaşıma, sosyal hizmetlerden sağlığa, kültürden spora, çevreden veterinerlik hizmetlerine kadar her alanda görülmemiş hizmetler sunduk. Dört yıl gibi kısa bir sürede ürettiğimiz hizmet ve projelerle hayal ötesi işler başardık. Belediye kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak, katılımcı, şeffaf, adil ve kaliteli hizmetler sunarak ortaya bambaşka bir Mersin tablosu çıkardık” şeklinde konuştu.

 

“İNSANA DOKUNMAYAN HİÇBİR HİZMETİN BİZİM NAZARIMIZDA KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR”

 

Derdi hizmet sevdası memleket olan bir kadro tarafından yönetilen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin insan odaklı hizmetler ürettiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “ ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği hizmetlerde ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı vardır. İnsana dokunmayan hiçbir hizmetin bizim nazarımızda kıymeti harbiyesi yoktur. Biz, hayatımızın hiçbir döneminde bir işi yapmış olmak için ya da desinler diye yapmadık. Kararlarımızı, yönettiğimiz şehrin önceliklerine göre aldık ve uyguladık. Halkımızdan aldığımız yetkiyi, tam bir ibadet şuuru içerisinde adaletle kullandık. 24 yıllık belediye başkanlığımız süresince hep bu ölçüyle hareket ettik” diye belirtti.

 

 

Büyükşehir’in tüm hizmetlerinde halkın huzur, güven, refah ve mutluluğunun düşünülerek hareket edildiğini belirten Başkan Kocamaz, “İlimizde kader birliği eden bütün toplum kesimlerini Mersin ortak paydasında, barış ve kardeşlik duyguları etrafında birleştiriyoruz. Cennetin yeryüzü şubesi Mersin’imiz insanlık tarihiyle yaşıt benzersiz bir renkler, sesler ve değerler bütünüdür. İlimizin karakter ve kaderini belirleyen bu paha biçilmez ahengin farkında olarak milli, yerli, vizyoner bir anlayışla bıkmadan, usanmadan, yılmadan, yorulmadan Mersin için çalışıyor, Mersin için çabalıyoruz” dedi.

 

“25. YILA ADIM ATMIŞ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK HUZURLARINIZDAYIM”

 

4.Hizmet Yılı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda kendisine inananların güvenini boşa çıkarmamış bir yerel yöneticinin gönül rahatlığı içerisinde Mersinlilere hitap ettiğini belirten Başkan Kocamaz, “Bütün engelleme ve 15 Temmuz sonrası Belediyemiz üzerine kurulan kumpaslara rağmen alnı açık, başı dik, verdiği söz ve taahhütlerin tamamını yerine getirmiş bir halk adamı, 24 yılını tamamlamış ve bugün 25. yıla adım atmış bir belediye başkanı olarak huzurlarınızdayım. Bu huzur ve mutluluğu bizlere yaşattığı, sizlere karşı bizleri mahcup etmediği ve başımızı yere eğdirmediği için Rabbime binlerce kez şükrediyorum. Ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla kurduğumuz insan odaklı üretken hizmet sisteminin daha uzun yıllar devam etmesi için her birimize önemli görevler düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cenabı Allah’tan, Mersin’i dünya kenti haline getirecek daha nice projeleri sizlerle birlikte başarıyla gerçekleştirmeyi bizlere nasip etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşması sık sık ‘Başkan Kocamaz Seni Kimse Yıkamaz’ ve ‘Mersin Seninle Gurur Duyuyor’ sloganları ile kesilen Başkan Kocamaz, konuşmasının ardından Mersinli vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin yer aldığı tanıtım filminin izlenmesinin ardından protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi ve 4.yıl pastası kesildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle