Hoşgeldiniz  

KILIÇDAROĞLU, FİKRİ SAĞLAR’A “AF” ÇIKARACAK!

admin | 06 Ocak 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Gürkan Hacır, CNN Türk’te yayınlanan ve Hande Fırat’ın hazırlayıp sunduğu Gece Görüşü programında CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’la ilgili çarpıcı kulis bilgileri paylaştı.

Kongre süreci devam eden Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre için çalışmalarını aktaran Gazeteci Gürkan Hacır, CHP kulislerinde konuşulanları anlattı. CNN Türk’te yayınlanan Hande Fırat’ın hazırlayıp, sunduğu Gece Görüşü programında konuşan Hacır, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen ve kınama cezası verilerek parti içi kurullara seçme ve seçilme hakkı elinden alınan Fikri Sağlar’a Kemal Kılıçdaroğlu tarafından “af” çıkarılacağını iddia etti.

 

Kongrede MYK’ya Kılıçdaroğlu’nun “Savaşçı” bir ekip istediğini kaydeden Gürkan Hacır, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kurultayda blok liste istiyor. 60 kişilik PM’ye blok listeyle gidilecek. Kamuoyunun daha çok bildiği, sert muhalefet yapan isimleri istiyor Sayın Kılıçdaroğlu. Savaşçı dediğimiz isimleri MYK’da istiyor. Mesela Tuncay Özkan, Gürsel Tekin, eğer Kılıçdaroğlu’nun karşısına kongrede aday olmayı düşünmüyorsa Muharrem İnce’yi MYK’da istiyor. Yine PM kararıyla ihraç edilen Aylin Nazlıaka partiye kazandırılırken Fikri Sağlar için de önemli bir gelişme var. Şimdi Sayın Fikri Sağlar’ın kınama cezasıyla birlikte parti kurullarında seçme ve seçilme hakkı elinden alındı. Kamuoyunda yüksek performans sergileyen Sağlar için PM’den Sayın Kılıçdaroğlu af talep edecek. Sağlar’ı Sayın Kılıçdaroğlu’nun MYK’da değerlendirmeyi çok istediğini ben biliyorum” dedi.

 

Hacır çarpıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “40’a yakın milletvekili Belediye Başkanlığı istiyor. Mersin’den tutun da İstanbul Büyükşehir ve ilçelerine 40’a yakın milletvekili talip. Şimdi özellikle MYK’da yer alacak milletvekillerinden eğer belediye başkanlığı isteyen varsa sadece Büyükşehir ve il belediye adaylıklarına izin verilecek. Yani büyükşehirlerin ilçe adayı olmak isteyen MYK üyelerine izin yok.”

 

ÖZKAN ANKARA, TEKİN İSTANBUL VE SAĞLAR MERSİN Mİ OLACAK?

 

Gürkan Hacır’ın açıklamalarının ardından CHP kulisleri bir kez daha hareketlendi.  Özellikle MYK’ya istediği isimler ve Büyükşehir adayları ilişkilendirmesi üzerinden tahminler de kulislerde konuşuluyor. Buna göre Kılıçdaroğlu’nun MYK’da istediği Tuncay Özkan’ın Ankara, Gürsel Tekin’in İstanbul ve Fikri Sağlar’ın da Mersin Büyükşehir adaylığının da MYK ile güçleneceği iddiası kulisleri salladı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle