Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN MUHALEFETİN VERDİĞİ AKKUYU VE SİNAN ATEŞ ARAŞTIRMA ÖNERGELERİNİN CUMHUR TARAFINDAN REDDİNE TEPKİ: “BÖYLE BİR DEMOKRASİ ANLAYIŞI OLMAZ!”

admin | 11 Ekim 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dün TBMM Genel Kurulunda görüşülen Sinan Ateş cinayeti ve Akkuyu Nükleer Santrali’ne kurulması planlanan radar sistemi hakkında muhalefet tarafından verilen araştırma önergeleri AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedilmişti. Bu iki araştırma önergesinin reddedilmesine İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz tepki gösterdi.

TBMM’de dün görüşülen muhalefetin verdiği 2 önemli araştırma önergesi teklifi, çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

CHP tarafından verilen Akkuyu Nükleer Santrali’ne kurulacak olan radar sistemi ve İYİ Parti tarafından verilen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Meclis Araştırma önergeleri tekliflerine ret oyu veren Cumhur ittifakı meclis üyelerine İYİ parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz tepki gösterdi.

İYİ Partili Kocamaz, “İYİ Parti’mizin önergesi, Ankara’da menfur bir cinayete kurban giden merhum Sinan Ateş ile ilgili Meclis Araştırması önergesi maalesef AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi! Böyle bir şey olamaz! Olmamalı! Zira Gazi Meclis diyoruz, Demokrasinin mabedi diyoruz! Ama bu Meclis’te verilen önerge, reddediliyor! Ankara’nın ortasında bu alçakça cinayeti işleyenlerin araştırılmasına izin verilmiyor! Ne için? Cinayetin üstündeki sis perdesi aralanmasın, bu cinayetin üstü açılmasın diye! Yazık! İnanın çok utandım!” dedi.

“RET VERENLERE SORMAK LAZIM: KALPLERİNİZ BU KADAR MI KARARDI?”

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili araştırma önergesinin reddedilmesini ret verenlerin ayıbı olarak nitelendiren Burhanettin kocamaz, “Bu ret oyu verenlere sormak gerek: Bu cinayet işlendiğinde, bir anne ile babanın feryatları, gencecik bir eşin dul kalması, iki minicik çocuğun ‘baba, baba’ diye gözyaşı dökmesi sizi hiç mi etkilemedi? Kalpleriniz bu kadar mı karardı? Bu kadar mı katılaştı? Daha önce birlikte yol yürüdüğünüz bir insana bu kadar mı kin ve nefret dolusunuz? Bu sorulara verilebilecek bir cevap bulmakta zorlanıyorum! Ve nutkum tutuluyor! İnsanlığımdan utanıyorum!” diyerek tepkisini gösterdi.

AKKUYU ARAŞTIRMA ÖNERGESİNİN REDDEDİLMESİNE DE KOCAMAZ’DAN SERT TEPKİ

CHP’nin verdiği Akkuyu Nükleer Santrali ve orada yapılacak liman ve radar sistemiyle ilgili olarak CHP tarafından verilen araştırma önergesinin yine AK Parti ve MHP’li milletvekillerince reddedilmesini eleştiren İYİ Partili Burhanettin Kocamaz, “Bu tür önemli teklifleri reddederken hiç mi ardını arkasını düşünmezsiniz? Orada ne için yapıldığı bilinmeyen, aslında amacı açık seçik ortada olan, bizim toprağımızda büyük bir liman ve radar sistemi tesis ederek adeta bir kale, bir üs oluşturmaya çalışan Rusya’nın ne yapmak istediğini araştırmak ne olup bittiğini öğrenmek bu topraklarda yaşayan her vatandaşımızın en doğal hakkı! Beyler; Sizler kime hizmet ettiğinizin farkında mısınız? Rusya, burada nükleer santralin dışında, yaptığı liman ve radar sistemi ile bugüne kadar planlayıp da uygulamaya geçiremediği sıcak denizlere inme hayalini gerçekleştiriyor! Hiç mi farkında değilsiniz!” açıklaması yaptı.

“ARDINI ARKASINI DÜŞÜNMEDEN REDDEDEN ANLAYIŞI KINIYORUM!”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Böyle bir olaya nasıl hayırsız kalır, nasıl alet olursunuz benim aklım almıyor! Böyle bir araştırma önergesi, sırf muhalefetten geldi diye nasıl reddedilir anlayamıyorum! Ben şahsen böyle bir önergeyi ardını arkasını düşünmeden reddeden anlayışı kınıyor, alınan bu karardan dolayı da hicap duyuyorum! Önergeler, gerçekleşen ve yaşanan vakalarla ilgili olarak, sadece bir Meclis Araştırma Önergesi idi. Ve reddedildi! Bu tavır, bu önergeler adalet rafa kalksın, üstü örtülsün ya da olay örtbas edilsin denilerek yapılıyorsa bu durum daha da vahim! Böylesine körü körüne inat, bırakın gafleti dalaleti insanı ihanete kadar götürür! Böyle bir demokrasi anlayışı olmaz! Mecliste çoğunluk bizde denilerek her önergeyi reddetmenin kimseye ve Ülkemize herhangi bir faydası olmaz! Araştırılsaydı ne olacaktı? Sizler en azından bilgi sahibi olacak, büyük bir vebalden kurtulmuş olacaktınız!”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle