Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “TÜRKİYE’NİN BUGÜN İÇİN GÜNDEMİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR, 50-1 HİÇ DEĞİLDİR”

admin | 23 Kasım 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, depremlerin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde sağlık alanında çözülemeyen bazı sorunları ve giderilmeyen eksiklikleri TBMM’de dile getirdi. Kocamaz, deprem bölgesinde yıkılan ve ağır hasarlı okullar nedeniyle eğitimin de sorunlu bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Eğitim birleştirilmiş okullarda konteynerlerde verilmektedir. Sağlık konusunda da sorunlar devam etmektedir” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz Cumhuriyet Halk Partisi grup önerisi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu adına söz aldı.

Kocamaz, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden tam dokuz ay geçtiğini, aradan geçen onca zamana rağmen sorunların hala çözülmediğini anlattı.

“DEPREM BÖLGESİNDE SAĞLIK KONUSUNDA SORUNLAR DEVAM ETMEKTEDİR”

Deprem bölgesinde sağlık konusunda sorunların devam ettiğini söyleyen Kocamaz, “Sağlık personeli ve sağlık tesisine olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Depremzedeler aradan geçen dokuz aya rağmen hâlen civar illerden sağlık hizmeti almaya devam etmektedir. Deprem bölgesinde yer yer hâlen içme suyu ve bulaşıcı hastalık konusunda sorunlar yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

Milletvekili Kocamaz, Deprem bölgesinde yaşanan sorunların ortada olduğunu, bölgede depremden kurtulan ve hayatta kalan vatandaşların çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini, çile çekmeye devam etmekte olduklarını söyledi.

Kocamaz, “Aylar sonra ancak çadırlardan kurtarılarak başlarını sokacakları bir konteyner bulabilen depremzedeler, bu kez de ağır kış şartlarıyla ve sel sularıyla karşı karşıya kalmıştır. Adıyaman’da bazı konteyner kentlerde su baskınları meydana gelmiş, konteyner kentler sular altında kalmıştır” dedi.

 “TÜRKİYE’NİN BUGÜN İÇİN GÜNDEMİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR, 50-1 HİÇ DEĞİLDİR”

“Türkiye’nin bugün için gündemi Anayasa değişikliği değildir, 50-1 hiç değildir” diyen Kocamaz, Türkiye’nin bugün en önemli gündeminin yalnızca deprem ve depremzedeler olduğunu hatırlattı.

Depremzedelerin hala kalıcı konutlara kavuşturulamadığını da ifade Kocamaz, “Koskoca yaz mevsimi boş laflarla geçmiştir ve kış kapıya dayanmıştır. Deprem bölgesinde kış tamamen bastırmadan ve şartlar ağırlaşmadan kalıcı konutlar teslim edilmeli ve depremzedeler sıcak yuvalarına kavuşturulmalıdır. Demek istiyorum ki, ortaya konulan hedeflere ulaşılabilmek de oldukça zor görünüyor. Depremzedelerimizin bir kışı daha konut dışındaki yerleşim yerlerinde geçirmeye tahammülü kalmamıştır” diye konuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle