Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ SORDU: “TARIM KREDİ MARKETLERİNİ HANGİ AMAÇLA KURDUNUZ?”

admin | 09 Kasım 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatiflerinin marketlerinde yüzde 50 indirim yapılacağını ilan etmesine karşın indirim yerine temel belli ürünlere yüzde 24 zam yapılmasının gerekçesini İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin kocamaz, Tarım Bakanı Yumaklı’ya sordu.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde yüzde elli indirim yapılacağını söylemişti. Ardından ürünlere yapılan zamla ilgili iddialara karşı İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’dan soru önergesi geldi.

Kocamaz, indirim yerine “bindirim” yapılmasını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yazılı soru önergesiyle sordu.

İŞTE İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’IN SORUĞU O SORULAR:

‘’Vatandaşların Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerindeki ürünlere indirim beklerken, yüzde 24’e varan fiyat artışıyla karşılaşmıştır. Ekim ayında bazı gıda ve temizlik ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim yapılacağı açıklanmış ancak vatandaşlar marketler bu indirimi görememişlerdir.

İndirim sözü verildiği ve günler öncesinden vatandaşlara ilan edildiği için mi Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri yüzde 50’ye vatan oranlarda indirim yapmamıştır? Markette indirim bekleyen ürünlere hangi gerekçeyle yüzde 24 zam yapılmıştır?

Tarım Kredi Kooperatifleri kar etmek amacıyla mı yoksa işsiz, memur, emekli, asgari ve dar ücretli vatandaşlarımıza diğer marketlere göre daha ucuz fiyatlarla ürün sağlamak amacıyla kurulmuştur? Tarım Kredi Kooperatif marketleri hangi amaçla kurulmuştur?

Vatandaşlara verilen sözleri yerine getirmek amacıyla yapılan zamları geri alarak indirime gitmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mı?’’

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle