Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ SORDU, BAKANLIK YANITLADI: MERSİN’DE 47 BİN 329 MÜLTECİ ÖĞRENCİ VAR!

admin | 30 Kasım 2023 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mültecilerin yoğun olduğu illerde sınıf mevcutlarının 70’e dayandığına ilişkin iddiaları Millî Eğitim Bakanlığına soran İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’ın soru önergesine yanıt geldi.

Mersin’de mültecilerin yoğun şekilde gelmesi okullardaki sınıf mevcutlarını patlatmıştı. Mültecilerin yoğun olarak yaşadığı illerdeki bazı sınıflarda 70’ye yakın öğrenci olduğu iddiasını İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Millî Eğitim Bakanlığına sordu.

Bakanlık tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre sınıfların en fazla 40 kişi olması gerektiğine dikkat çeken Burhanettin Kocamaz, “Bazı gazete ve televizyonlarda ’38 kişilik sınıfta 3 Türk öğrenci var’ ve ‘mültecilerin yoğun olduğu illerde sınıf mevcutları 40 yerine 60-70 öğrenciye çıktı’ şeklinde haberler yayınlanmaktadır. Bu bilgiler ışığında Mersin’de sınıf mevcudu 40’ın üzerinde sınıf var mıdır? Mersin’de devlete ait okullarda eğitim-öğretim gören mülteci öğrenci sayısı kaçtır?” sorularını yöneltmişti.

TÜRKİYE’DE 998 BİN MERSİN’DE 47 BİN!

Bakanlık’tan İYİ Partili Kocamaz’ın soru önergesine yanıt geldi.

Mersin Valiliğinin verilerini açıklayan Bakanlık, Mersin’deki okullarda 47 bin 329 mülteci öğrencinin eğitim gördüğünü açıkladı. Bakanlık ayrıca Türkiye genelinde 998 bin 567 mülteci öğrencinin eğitim aldığını da kaydetti.

VALİLİĞE GÖRE SINIFLARIN KALABALIKLIĞI DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN GÖÇ YÜZÜNDEN!

Mersin’deki sınıf mevcutlarının yoğunluğu için de Valilik açıklamasını cevap olarak gösteren Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Deprem bölgesinden gelen öğrenciler nedeniyle okullardaki mevcut öğrenci sayılarında artış meydana gelmiştir. Deprem bölgesinden gelen öğrenciler sınıf mevcudu az olan okullara ve öğrencilerin ikamet ettiği adreslerine göre yerleştirmesi yapılmıştır.”       

Bakanlık “Mersin’de 40’ın üzerinde mevcudu olan sınıf var mıdır?” Sorusuna ise yanıt vermedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ SORDU, BAKANLIK YANITLADI: MERSİN’DE 47 BİN 329 MÜLTECİ ÖĞRENCİ VAR! için 1 yorum

  1. Yörük Ali dedi ki:

    Bir sürü yurt açılıyor Arapça tabelalarla dolu bilmem ne vakfı ne cemiyeti adlı altında hep Arap dolu bu yurtlarda

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle