Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “KAMUDA VE BELEDİYE ŞİRKETLERİ BÜNYESİNDE ÇALIŞAN KADROSUZ İŞÇİLERİN, TAŞERON PERSONELİN KONUSU TOPLUMUN ÂDETA KANAYAN YARASI HÂLİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

admin | 25 Ocak 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

TBMM Genel Kurulunda 4/D statüsünde görev yapan işçilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili konuşan İYİ Parti Merin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, taşeron işçilik ve kadrosuz çalışma şekli kamu kurum ve kuruluşlarının neredeyse istihdam biçimi hâline dönüştüğünü söyledi. Kocamaz, “Kadrosuz işçilerin kadro konusundaki talepleri artık göz ardı edilemez bir noktaya gelmiştir” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi’nin “4/D statüsünde görev yapan işçilerin kadro durumları” hakkındaki önerisi görüşüldü. İYİ Parti grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kadrosuz işçilerin kadro konusundaki taleplerinin artık göz ardı edilemez bir noktaya geldiğini savundu.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞAN KADROSUZ İŞÇİ SAYISI 500 BİNİ AŞTI

AK Parti iktidarıyla birlikte 2002 yılı sonrası Türkiye’de taşeron işçilik ve kadrosuz çalışma şeklinin kamu kurum ve kuruluşlarının neredeyse istihdam biçimi hâline dönüştüğünü söyleyen İYİ Partili Kocamaz, “Bir dönem Hükûmet tarafından seçim yatırımı olarak her ne kadar kamu kurumlarıyla belediye şirketleri bünyesinde çalışan taşeron işçilerin bir kısmı kadroya geçirilmiş olsa da kamu ve belediyeler bünyesinde hâlen kadro bekleyen binlerce işçi ve taşeron çalışan personel bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesindeki taşeron işçilerin sayısı 90 binin üzerine çıkmıştır. Belediye şirketlerinde çalışan kadrosuz işçi sayısı ise 500 bini aşmıştır. Bu işçi kardeşlerimiz, taşeron işçilere daha önce Hükûmet tarafından verilen kadro düzenlemesinden yararlanamamış ve kapsam dışı bırakılmıştır” dedi.

“KADROSUZ İŞÇİLERİN TALEPLERİ ARTIK GÖZ ARDI EDİLEMEZ BİR NOKTAYA GELDİ”

Belediye şirket işçileri, ülkemizde iş gücüne çok önemli katkılar sağlamakta, çalıştıkları kurumlarda kadrolu personelle birlikte her türlü hizmeti ve görevi yerine getirdiğini söyleyen Burhanettin Kocamaz, “Kadrosuz işçilerin kadro konusundaki talepleri artık göz ardı edilemez bir noktaya gelmiştir. Her iki işçi kesiminin de ortak talebi, bir an önce sürekli işçi kadrosuna geçmek ve kadrolu personellerin yararlanmış oldukları sosyal ve ekonomik haklardan yararlanmaktır. Bu talepler Hükûmet tarafından en kısa sürede karşılanmalıdır. Ayrıca, belediye şirketlerinde kadrosuz olarak çalışan işçilerin yanı sıra, taşerondan belediye şirketlerinde kadroya geçen işçi statüsündeki bazı personeller de önemli sorunlar yaşamaktadır” diye konuştu.

“HÜKÜMETİ VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM!”

İYİ Partili Kocamaz konuşmasını şöyle tamamladı:

“2018 yılında belediye şirketlerinde işçi kadrosuna geçirilen mimar, mühendis ve şehir plancıları gibi personel de norm kadrolara geçmek istemektedir. Hükûmeti bu konuda verdiği sözleri yerine getirmeye ve duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle