Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİ MERSİN’DE SAHİPSİZ Mİ KALACAK YOKSA…

admin | 05 Aralık 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akşener’in partisinin Mersin yapılanmasında işler iyi gitmiyor. Kucaklayıcı bir teşkilatlanma yapamayacağı açıklanan il başkanı Karaca’nın görevden alınmasıyla partinin Mersin’de ne yapacağı merakla bekleniyor.

Koray Aydın’ın teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesinin hemen ardından Türkiye genelinde ilk açıklanan 6 ilden birisi olan Mersin’de İYİ Parti açısından işler iyi gitmiyor. Dün Genel Başkan Meral Akşener oluruyla Mersin İl başkanı Fevzi Karaca’nın görevden alındığı duyuruldu.

 

Görevden alınma gerekçesini açıklayan Koray Aydın, “Partimizin tüzüğü gereği ve Genel Başkanımızın oluru ile parti ilkelerimize uygun olarak kucaklayıcı bir teşkilatlanma yapamayacağı gerekçesiyle Mersin kurucu il başkanı olarak görevlendirilen Sayın A. Fevzi Karaca bu görevden alınmıştır” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 

Şimdi gözler İYİ Parti Genel Merkezi’ne çevrildi. Referandumda “Hayır” çıkan illeri kendisine ilk büyük hedef olarak açıklayan Akşener, bu kapsamda Mersin’e büyük önem veriyordu. Öyle ki Anamur Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Türe de partisinden istifa ederek, İYİ Parti saflarına katılmıştı. DYP kökenli Fevzi Karaca’nın il başkanı olarak pasif kalması gerekçesiyle görevden alınmasının ardından Mersin’de İYİ Parti’nin nasıl bir yapılanmaya gireceği merakla bekleniyor.

 

Yine İYİ Parti kurucuları arasında Mersin’de 2 eski siyasetçi dikkat çekiyor. Eski Bakanlardan DYP’li Ayfer Yılmaz ve MHP eski Mersin Milletvekili Behiç Çelik’in bu noktada nasıl devre yapacağı ve Teşkilat başkanı Koray Aydın’la nasıl istişare edeceği de merak edilen konular arasında.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle