İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’de düzenlenen 5. Uluslararası Engelsiz Turizm ve Spor Kenti Festivali’nde, engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Üyesi olarak festivalde yapılan görüşmelerde engelli bireylerin taleplerini not alan Kocamaz, hükümetin DMD ve SMA hastalıklarıyla mücadele eden ailelere yeterli desteği vermediğini söyledi.
TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Üyesi ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’de düzenlenen 5. Uluslararası Engelsiz Turizm ve Spor Kenti Festivali’ne katıldı. Burada engelli bireyler ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Burhanettin Kocamaz, TBMM’de üyesi bulunduğu Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu için engelli bireylerin taleplerini not aldı.
STK’ların açtığı stantları tek tek dolayan Kocamaz, festival kapsamında engelli bireylerin, derneklerin ve ailelerinin açmış oldukları stantları dolaşarak, yurtdışından gelen engelli bireylerle sohbet etme imkanı buldu.
Festivalde bir de konuşma yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, böyle bir festivalde yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Festival kapsamında STK’ların açtığı stantları tek tek gezen Burhanettin Kocamaz, engelli bireylerle ve yurtdışından gelen katılımcılarla sohbet etti. Kocamaz, festivalin ardından yaptığı açıklamada, SMA ve DMD hastalığıyla mücadele eden ailelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
“Üzülerek belirtmeliyim ki, Devletimiz bu tür hastalıklarla mücadele eden ailelere destek vermediği, çocukların tedavisini üstlenmediği için aileler nerede bir etkinlik varsa orada stant açarak vatandaşlarımızdan himmet bekliyorlar. Dolayısıyla aileler tedavi için gerekli parayı bulabilmek için çırpınıp duruyor! Allah’ım yar ve yardımcıları olsun.”
“İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ DİYENLER, BU ÇOCUKLARI GÖRMÜYOR”
Hükümetin önceliklerini eleştiren Burhanettin Kocamaz, “itibardan tasarruf olmaz” anlayışının, hasta çocukların tedavisi için kaynak bulunamamasını daha da acı hale getirdiğini söyledi:
“Ülkemizi yönetenler, itibardan tasarruf olmaz diyerek, lüzumlu lüzumsuz her şeye kaynak ayırırken, DMD ve SMA hastası çocuklarımız için gerekli kaynakları ayıramıyor!
Konuşmaya geldi mi her gün sabahtan akşama sosyal devlet olmaktan bahsedenlerin aklına bir türlü bu çocuklarla ailelerinin yaşadığı sıkıntılar gelmiyor! Dolayısıyla aileler tedavi için gerekli parayı bulabilmek için çırpınıp duruyor! Allah’ım yar ve yardımcıları olsun. Hiç kimseye dermansız dert vermesin!”
ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN ÇAĞRI
Festivalde engelli bireylerin ve STK’ların çalışmalarını yakından inceleyen Burhanettin Kocamaz, engelli vatandaşların toplumla bütünleşmesini sağlayacak her adımın destekçisi olacaklarını vurguladı.
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Böyle anlamlı bir festivalde yer almaktan büyük memnuniyet duydum. Engelli bireylerimizin sorunlarını çözmek, onların toplumun her alanında yer almasını sağlamak bizim asli görevimizdir” diye konuştu.