Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİ MERSİN İL BAŞKANI TARTIŞILMAYA BAŞLANDI… ESKİ TDH’Lİ GÖZ MÜ KIRPIYOR?

admin | 03 Aralık 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akşener’in partisinin Mersin teşkilatında işler iyi gitmiyor. Sarıgül’ün eski İl temsilcisi Mirza Turgut da yazdığı köşe yazısında İYİ Parti’ye “İyi” il başkanı bulmaları gerektiğini yazdı.

Eski TDH’li Mirza Turgut, sahibi olduğu internet sitesindeki köşesinden Meral Akşener’in partisinin Mersin teşkilatlanmasını adeta yerden yere vurdu. Turgut, “İYİ PARTİ Mersin’de KÖTÜ başladı…. Bakalım bundan sonra toparlayacak bir isimi bulabilecekler mi? Ararlarsa bulurlar” diye yazdı.

 

İŞTE MİRZA TURGUT’UN KÖŞE YAZISI:

 

İyi Parti” aslında çok önemli bir sosyolojiye hitap edebilir.Çünkü yıllardır  Ak Parti’ye oy veren ama bir çok nedenle kerhen oy veren seçmen kitlesi için yeni bir adresti. Aynı şekilde MHP seçmeni içinde böyle ve hatta kimi CHP seçmenin de Yeni bir UMUT olarak Akşener takımını gördüğünü söyleyebiliriz.

Gördüğümüz kadarıyla böylesine bir lehte sosyoloji varken, örgütsel atamaları sağlıklı yapamadıkları gerçeği ortaya çıktı.

Hemen her İl’de sıkıntı olduğu dile getiriliyor.

Mersin ise tam bir facia oldu.

Bir çok hevesli insan hareketlenmişti. Bu kitlenin hemen tamamı ANAP DYP gibi partilerde EMEK harcamış, bedel ödemiş insanlardı.Bu grupların bir araya getirilerek UZLAŞTIRILMASI siyaseten beklenirken, hiç kimsenin ve Mersin kamuoyunun bilmediği  bir isim İl başkanı olarak atandı ve BÜYÜK BEKLENTİ Fiyaskoya dönüştü

Heyecanlanıp hareket geçen bedel ödemiş siyasiler tekrar kabuklarına çekildiler. Yaklaşık iki aydır İYİ PARTİ Mersin’de  boşa kürek salladı ve oluşan heyecanlı sosyolojiyi kaybetti.

Şimdi,”kötü” başlayan süreci “iyiye” çevirmek için yeni bir süreç başlamış durumda.

İl başkanı atanır ve bir çok grubu birleştirecek bir il yönetimi oluşturulurken İlçe başkanlıkları ve İlçe yönetimleri UZLAŞMA temelinde oluşturulur. İktidara oynamak isteyen bir siyaset aklı ancak böyle hareket edebilir, etmelidir.

Ama görüldü ki Örgütten sorumlu Koray Aydın, her İl’de kendine sadık bir kadro oluşturduğu, ya da oluşturmak istediği iddiaları hat safhaya vardı. Bu iddia doğru ise büyük bir sosyolojik boşluğa hitap ederek büyüyecek olan İYİ PARTİ Mersin’de olduğu gibi büyüyeme sıkıntısı çekecektir.

İYİ PARTİ Mersin’de KÖTÜ başladı…. Bakalım bundan sonra toparlayacak bir isimi bulabilecekler mi?

Ararlarsa bulurlar..

Önemli olan soru şu: Genel Merkez Böyle bir arayış içinde mi?

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle