Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİ HEYETİ, BELEN YANGIN FACİASINI YERİNDE İNCELEDİ

admin | 12 Ekim 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından oluşturulan heyet, geçtiğimiz günlerde Hatay’ın Arsuz ve Belen ilçelerinde başlayan ve uzun çalışmalar sonucunda söndürülen orman yangınının zarar verdiği alanlarda incelemelerde bulundu. Heyette GİK Üyesi ve önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yer aldı.

Hatay’ı Belen ve Arsuz ilçelerinde geçtiğimiz gün meydana gelen ve yaşam alanlarını da etkileyen orman yangınının verdiği zararları tespit ile ilgili İYİ Parti Genel Merkezi tarafından oluşturulan heyet bölgedeki incelemelerini tamamladı. Heyette, İYİ Parti Genel Merkezinin görevlendirdiği Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Burhanettin Kocamaz yer aldı.

İYİ Parti heyetine İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ve ilçe başkanları da eşlik etti.

YANGINDAKİ “MUCİZEYİ” YERİNDE GÖRDÜLER

Yangında zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için bölgeye geldiklerini belirten heyet, yangında simge olan “yanmayan Türk bayrağını” olduğu evi de inceleme fırsatı yakaladı. Yangın bölgesinde içindeki eşyaları tamamen kül olan evde dolap içindeki Türk bayrağının zarar görmemesi, yangının simgelerinden olmuştu.

İnceleme sırasında Türk bayrağı olayıyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, “Hatay Belen bölgesindeki orman yangınlarını incelerken bir vatandaşımızın yanan evinde içerisine konulduğu dolabın tamamen yanmasına, odada bulunan bütün eşyaların zarar görmesine rağmen dolap içerisindeki Türk Bayraklarının hiçbir hasar görmemesi sadece is olması dikkatimizi çekti. Bu mucize kabilinden yaşanan olay şehitlerimizin al kanlarıyla boyanmış Şanlı Al Bayrağımızın ne kadar ulvi bir değer taşıdığına gözlerimizle şahit olduk. Yaşanan bu üzücü olaylara rağmen herhangi bir can kaybının olmaması büyük bir şanstı! Ayrıca Şanlı Bayrağımızın bu yangından etkilenmemiş olması da hafızalarımızdan uzun süre silinmeyecek bir mucize idi” dedi.

Yangının arından yapılan incelemelerde çıkış nedeninin sabotaj olma ihtimali üzerinde durulmuş, yangını terör örgütü PKK’nın kolu olan Ateşin Çocukları terörist grubunun üstlendiği öne sürülmüştü.

BELEN KAYMAKAMI İLE DE GÖRÜŞTÜLER

Vatandaşlarla da görüşme imkanı yakalayan heyet, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın’a da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İYİ Parti’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yangın mahallindeki vatandaşlarla hemhal olduk. Tüm Hatay’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle