Hoşgeldiniz  

İSTİHBARAT MERSİN’DEN GELDİ, 3 İLDE 3 DEAŞLI YAKALANDI!

admin | 05 Mart 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığınca 3 DEAŞ örgüt üyesinin Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı Gaziantep, Sakarya ve Mersin’de 3 DEAŞ’lı terörist yakalandı.

DEAŞ silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yurt genelinde operasyonlar sürüyor.

Bu kapsamda Mersin İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığınca Suriye ve Irak ülkeleri arasında çatışma bölgelerinde silah alım ve satım faaliyetlerini organize ederek örgüt üyelerine silah mühimmat aktarımı yapan” Irak uyruklu 3 DEAŞ örgüt üyesinin Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi. Tespit edilen 3 DEAŞ’lı teröristin Mersin, Gaziantep ve Sakarya illerine yerleştiği belirlendi.

Şüphelilerin adreslerinin belirlenmesinin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı ve Mersin, Sakarya ve Gaziantep illerinde eşzamanlı olarak operasyon başlatıldı.

Operasyon sonucunda DEAŞ terör örgütü üyesi 3 şüpheli şahsı yakalayarak gözaltına alan Jandarma ekipleri operasyon düzenlen adreslerde yaptıkları aramalarda ise çok sayıda dijital malzeme ele geçirerek incelenmek üzere el koydu.

Jandarmanın operasyonu ile terör örgütünün silah ve mühimmat işlerini organize eden hücreye büyük bir darbe vuruldu.

Yakalanan şahıslar hakkında ise Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle