Hoşgeldiniz  

HDP MERSİN MİLLETVEKİLİ KURTULAN’IN FEZLEKESİ TBMM’DE: PKK PROPAGANDASI VE SUÇLUYU ÖVMEDEN YARGILANACAK!

admin | 18 Kasım 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Meclis Başkanlığınca “Gelen Kağıtlar” listesinde yayımlanarak Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

İki CHP, üç HDP milletvekiline ilişkin Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca “Gelen Kağıtlar” listesinde yayımlanarak Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

Aralarında HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın da bulunduğu CHP’li Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, HDP Mardin Milletvekili Pero Dundar’ın da fezlekeleri Karma Komisyona sevk edildi.

HDP’li Fatma Kurtulan hakkında Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde 17 Ekim 2017, 18 Ekim 2017 ve 20 Ocak 2018 tarihlerinde, “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından kovuşturma yürütülüyordu. Dokunulmazlığı olduğu gerekçesiyle Mahkeme, son oturumda “Durma” Kararı vermişti. Dokunulmazlığı kalkarsa Kurtulan’ın yargılamasına devam edilecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle