Hoşgeldiniz  

HAYDAA… YARIN YAPILACAK ÇUKUROVA HAVALİMANI İHALESİ YİNE ERTELENDİ!

admin | 25 Ekim 2020 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yapımı yılan hikâyesine dönen 26 Ekim’de yapılacak olan üst yapı ihalesinin 20 Kasım’a ertelendiği bildirildi.

2013’ten bu yana defalarca temeli atılan Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılması, havalimanının işletilmesi ve devrine ilişkin ihalenin bir kez daha ertelenmesi pes dedirtti. DHMİ Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, daha önce 26 Ekim’de gerçekleştirileceği duyurulan söz konusu ihale 20 Kasım’a ertelendi. Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin YİD modeliyle yaptırılmasının yanı sıra havalimanının işletilmesi ve devrini de kapsayan ihale, 20 Kasım saat 10.00’da DHMİ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek.

FLAŞ İDDİA: “LİMAK-KALYON-CENGİZ’E GÖRE YENİ AYAR ÇEKİLİYOR!”

İhalenin ertelenmesine ilişkin olarak flaş iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Hükümete yakınlığıyla bilinen Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun ihaleye verdiği teklifin elenmesinin ardından ihale iptal edilmiş, yeni ihale de 26 Ekim’e ertelenmişti. 26 Ekim’de geçekleştirilecek olan ihalenin bir kez daha 20 Kasım’a ötelenmesi kafalardaki soru işaretlerini arttırdı.

CHP İHALENİN İPTALİNİ MECLİS’E TAŞIDI

Konuyla ilişkin TBMM’ye soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, önergesinde, “İhalede Limak-Cengiz-Kalyon Ortak Girişimi şartlı teklif nedeni ile elenmiştir. Elenmeye neden olan bu şartlar nelerdir ve bu şartlar 3. ihale şartnamesinde yer almış mıdır?” diye sordu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ihalenin ertelenmesi üzerine, şunları söyledi: “Nisan ayında yapılan ihaleyi Saray’ın müteahhitleri Cengiz-Kalyon-Limak girişimi alamayınca da iptal edilmiş, bakan koltuğundan olmuştu. Bu ihale neden ertelendi? Şirketlerle pazarlıkta anlaşamadılar mı? Saray müteahhitlerinin ihaleyi alamama riski mi var? Bakanlıktan süreci şeffaf yürütmesini istiyor, kamuoyunu tatmin edecek bir yanıt bekliyoruz.”

20 Kasım’da gerçekleştirileceği duyurulan ihalenin bir kez daha ötelenip, ötelenmeyeceği de merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle