Hoşgeldiniz  

HARUN ARSLAN YAZDI… LÜTFİ ELVAN’IN BİR HAFTADA MERSİN’E 3 ZİYARETİ

admin | 20 Mart 2017 | Dünya, Genel, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

 

Her dönem mutlaka bir bakanı olan Mersin’de en büyük eleştiri, bu bakanların yoğun görevleri nedeniyle Mersin’e gelmemeleri ya da az gelmeleridir. Bir de halkın içine girmemelerinden şikayet edilir.

 

Peki; çok geldikleri zaman ne yapılır? Bundan hiç söz edilmez…

 

Geçtiğimiz hafta Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tam üç kez Mersin’e geldi ve birçok etkinliğe katıldı. Halkın arasına girdi. İnsanları dinledi. Sayısız görüşme yaptı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan bir hafta içinde yaptığı üç Mersin ziyaretinde neler mi yaptı?

 

* TÜMSİAD işbirliği ile yapılan Semerkant Gecesi etkinliğine katıldı.

 

*MÜSİAD’ın bir etkinliğine katıldı.

 

* Şehit ve Gazi Aileleri için verilen yemekte bulundu.

 

*Bir hemşeri derneğini ziyaret etti.

 

*Televizyon programına katılarak, Mersin’in projeleri ve yatırımları ile ilgili bilgi verdi.

 

*Sabah bir kahvaltılı programa katıldı.

 

*Esnaf gezisi yaptı.

 

*Mezitli ve Yenişehir İlçeleri muhtarları ile bir toplantı yaptı, sorunlarını dinledi.

 

Bu arada birçok kurum müdürü de bu programlar esnasında konuları ile ilgili gerekli bilgileri verdiler, sorunlarını dile getirdiler.

 

Tabii önemli olan, yapılan bu ziyaretlerin Mersin’e ne kattığıdır; Mersin’in gelişmesine, sorunlarının çözülmesine, projelerinin hızlanmasına ne kadar yararlı olduğudur…

 

Mersin’e her gelişinde sıklıkla kurum müdürleri ile birlikte olan Bakan Lütfi Elvan göreve başladığından beri, ilgili bürokratların daha fazla çalıştığı, daha üretici, titiz, dikkatli ve işleri daha çabuk tamamlayıcı olduğu bir gerçektir.

 

Mersin’in gelişmesinde en önemli şartlardan birisi de merkezi hükümetin yapacaklarına yerel yönetimin destek olmasıdır.

 

Mutlaka bir işbirliği içerisinde olmak mecburiyetindedirler.

 

Maalesef geçtiğimiz yerel yönetim zamanında 15 yıl biz bu işbirliğini göremedik. Hatta daha ileri gidersek, yerel yönetim Mersin’in projelerini engellemeye ya da geciktirmeye çalıştı…

 

Mersin’in son yarım asrının en büyük projesi Akdeniz Oyunları’nda maalesef bunu açıkça gördük.

 

Fakat şimdi, son yarım asrın ikinci büyük projesi Şehir Hastanesi’nde Mersin adına olumlu gelişmeler ve işbirliği yaşandı.

 

Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi’nin bazı alt yapı hizmetlerinde üzerine düşeni tamamıyla yaptı. En önemlisi de ulaşımda otobüs seferleri koyarak gerekli desteği verdi.

 

Mersin maalesef 15 yıllık bir alışkanlıkla yapılan hizmetleri beğenmeme, kötüleme, küçümseme, önemsizleştirme özelliğini sürdürüyor. Bunu son günlerde Şehir Hastanesi’nde de görüyoruz.

 

Uzun zamandır alışık olmadığımız şekilde Bakanımızın birçok Programında Büyükşehir Belediye Başkanı da bulundu. Karşılıklı görüşme fırsatı buldular. Bu Mersin’de bugüne kadar sağlanamayan birlik ve beraberlik adına umut veriyor. Gelecekte de Mersin’in projelerinin eskisi gibi engellenemeyeceğini ve geciktirilemeyeceğini gösteriyor.

 

Bakanımızın Mersin’e sık gelişi ve her seferinde Mersin’in sorunları ile ilgilenmesi, yatırımlar ve projelerle ilgili bilgi vermesi artık bir şeylerin olumlu yönde değişeceği ve eskisi gibi olmayacağı izlenimini veriyor ve bizleri umutlandırıyor. Bizler de bu umudu besleyecek ilgi ve desteği göstermeliyiz.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle