Hoşgeldiniz  

HANİ ULAŞ’TAKİ DEPREMZEDE YARDIM MALZEMELERİ SATILMAMIŞTI… ÇATIR ÇATIR SATILMIŞ… İŞTE ŞOK DETAYLAR!

admin | 03 Ekim 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediyesi’ne teslim edilen AFAD depremzede yardım malzemelerinin internet üzerinden satıldığı iddialarıyla başlayan operasyonun ardından, Ulaş Mahallesindeki özel mülk olan depoya Tarsus Belediyesi uhdesindeki malzemelerin satışının asla olmadığını savunan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın bu sözü satılan malzemelerin ortaya çıkmasıyla çürütüldü. Avukat Habip Ekmekçi, satılan malzemelerden bir kısmına bularak, nasıl satışının yapıldığını ortaya çıkardı. İşte şok detaylar…

Tarsus Belediyesi’ne depremzedelere yardım malzemesi olarak teslim edilen AFAD malzemelerinin internet satışı iddiasıyla ilgili skandalda şok gelişme yaşandı.

Önceki dönem Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi olan Avukat Habip Ekmekçi, depremzede yardım malzemesini satın alan kişilere ulaşarak satışın nasıl alenen yapıldığını ortaya çıkardı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE TANESİ 300 TL’DEN BATTANİYE SATILMIŞ!

Ulaş Mahallesindeki özel bir depoda tutulan Tarsus Belediyesi uhdesindeki bu yardım malzemelerinden satın aldığını öne süren bir üniversite öğrencisinin kendisine ulaştığını anlatan Habip Ekmekçi, “N. isimli bir üniversite öğrencimiz bize ulaştı ve durumu anlattı. Vicdan azabı çektiğini söyledi. Bir gün bu üniversite öğrencisi kafede otururken yanına bir kadın gelir. 01 plakalı beyaz bir arabayla. Direk yanına gelir ve “senin öğrenci olduğunu tahmin ediyorum, malzemeye ihtiyacın varsa su ısıtıcı, battaniye, yatak ihtiyacın varsa biz mağazamızı kapatıyoruz yarı fiyatına veririm” der. Çocuk sevinir şuan üzerinde paranın olmadığını söyler, battaniyeye ihtiyacının olduğunu belirtir. Üniversite öğrencisi bu kadının isminin D. olduğunu iddia eder. Üzerinde para olmadığı için ertesi gün aynı kafede buluşurlar. Bu buluşmada D. isimli kadın battaniyesinin yanında kalmadığını söyler ancak depoda mevcut olduğunu belirtir. Üniversite öğrencisiyle birlikte 300 TL’ye vermek üzere anlaştığı battaniyeyi almak için Ulaş Mahallesindeki depoya giderler. Üniversiteli genç oradan 600 TL vererek 2 battaniyeyi alır” dedi.

VİCDAN AZABI ÇEKEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ HER ŞEYİ ANLATTI… FLAŞ İDDİA!

Battaniyeleri kendisine ait YouTube hesabında yaptığı yayında gösteren Ekmekçi, “Sonrasında üniversiteli gencin depremzede malzemelerinin satışa çıkarıldığı ile ilgili olan videomuzu izlemiş. Bunu izledikten sonra o depodan aldığı malzemelerin yardım malzemesi olduğunu anladığını ve vicdan azabı çektiğini söyleyerek bana ulaştı” diye konuştu.

“SAYIN SAVCILARIMIZ DİJİTAL MATERYALLERİN HEPSİNİ HEMEN, DERHAL EL KOYMALIDIR!”

Ulaş mahallesindeki deponun TKDK teşvikli olduğunu belirten Ekmekçi, “İddiaya göre bir alkol masasında bu depodaki depremzede malzemelerinin satışıyla ilgili sohbet edilmiş. Ben bu görüntüleri görünce şok oldum” diyerek şöyle devam etti:

“Bu D. hanım AFAD depremzede malzemeleri olayının tam ortasında olan bir isim. Sayın Savcılarımız dijitallerin tamamına el koymalıdır, detaylı inceleme yapmalıdır. Bir whatsApp konuşmasını size aktarayım. D. Hanım yardım derneği yöneticisi ya da başkanı. Orada kendinden mal etmiş, kendinden çıkmış gibi birilerine yardım yapmış diye bir whatsApp yazışması gördüm. Bu konuşmada D. Hanımın kendisi de var. Bu malların AFAD depremzede yardım malzemeleri olduğu iddia ediliyor. Zaten malzemeleri oraya teslim eden TIR şoförüne nereye teslim edildiğine dair kâğıt imzalatılmış. Orası mı başka yer mi? Hepsi HTS kayıtlarından çıkar.”

Mülkiye ve adliye müfettişlerini göreve davet eden Habip Ekmekçi konuşmasını şöyle tamamladı: “Temiz eller operasyonunun başlaması gerekiyor. Hem de hiç vakit kaybetmeden!”

“DEPODAN HİÇ SATIŞ OLMADI, KUMPAS BU” DİYEN BOZDOĞAN ŞİMDİ BU ÜNİVERSİTELİNİN ANLATTIKLARI İÇİN NE DİYECEK?

Tarsus Belediyesi’ne AFAD tarafından depremzedelere dağıtılmak üzere teslim edilen yardım malzemelerinin internet üzerinden satıldığına ilişkin ihbar üzerine Ulaş’taki özel mülke ait olan depoya Jandarma baskın yapmış ve malzemeler el konulmuştu.

Valilik ve Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaların ardından açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oradaki malzemelerin satışının olmadığını savunmuştu.

Habip Ekmekçi’nin eline geçen satın alma itirafı ve söz konusu malzemeler için şimdi Bozdoğan’ın ne cevap vereceği de merakla bekleniyor.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle