Hoşgeldiniz  

GÜLTAK’A SİLAH ÇEKİLMESİNİ AK PARTİ BASKININA ÇEVİREREK, EMNİYETİ HEDEF ALAN CHP’Lİ BAŞARIR’A VALİLİK’TEN SERT TEPKİ!

admin | 02 Aralık 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz günkü Büyükşehir Meclis Toplantısında AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a saldıran ve aralarında silahlı kişinin de bulunduğu CHP’li grubu yok sayarak, Gültak’a saldırı sonrasında AK Partililerin Meclise gelerek olay çıkarmasını Valiliğe ve Emniyet’e bağlayan CHP’li Ali Mahir Başarır’a Valilik’ten sert yanıt geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısının 3. Birleşiminde AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’la CHP Gençlik Kollarından belediye personeli arasında yaşanan arbede ve silah çekme olayı Türkiye gündeminde yer almayı sürdürüyor.

Olaydan sonra açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, olayın Savcılığa intikal ettiğini açıklamıştı.

Gültak’ın bu açıklamasının üzerine CHP’li Büyükşehir yönetimi, Gültak’a CHP’li grubun saldırmasından sonra Meclis salonunu basmaya kalkan AK Partili grubun görüntüleini servis etmişti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da CHP’li grubun saldırısını yok sayarak, saldırıyı AK Partililerin gerçekleştiğini söylemesi şok yaratmıştı. CHP’li Başarır, “Akdeniz’in AKP’li Belediye Başkanı organize bir şekilde büyükşehir belediye meclisini basmaya kalkıyor. Polis müdahale etmiyor. Görüntülerde AKP Mezitli İlçe Başkan Yardımcıları var. Millete hakaretler ediyor bu belediye başkanı. Kimse unutmasın! Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim gözbebeğimizdir, Mersin’in gözbebeğidir. Eğer ona hukuksuz bir şekilde organize saldırı yapanlar kimleri, hangi derin güçleri arkasına alırsa alsın karşısında bizi bulur ve ona uzanan elleri kırarız! Yapılan millet iradesine bir darbedir” açıklaması yaptı.

VALİLİK’TEN BAŞARIR’A: “İFTİRA İÇERİKLİ, PROVOKATİF…”

Başarır’ın bu açıklaması üzerine Mersin Valiliği’nden sert yanıt geldi. Valilik, Başarır’ın söylemlerini Mersin’de var olan huzur ve güven ortamını bozmaya ve germeye yönelik ithamlar olarak nitelendirdi. Valilik ayrıca Başarır’ın söylemlerini provokatif ve iftira içerikli olarak tanımladı.

İŞTE VALİLİĞİN O AÇIKLAMASI:

CHP Mersin Milletvekili Sn. Ali Mahir Başarır‘ın, 30.11.2021 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı sonrasında meydana gelen olay sırasında görevini hakkaniyetle yapmaya çalışan polislerimize yönelik iftira içerikli provokatif açıklamaları, ilimizde var olan huzur ve güven ortamını bozmaya ve germeye yönelik ithamlardır.

Yaşanan olayda gerçekte mağdur olan Akdeniz Belediye Başkanı olmasına rağmen sanki mağdur o değilmiş gibi göstererek,  bunun üzerinden algı operasyonu yapmaya çalıştığı görülmektedir.  Milletvekilinin yargıya intikal etmiş bir konuyu bu derece manipüle etmesi büyük bir talihsizliktir.

Valiliğimize ve Emniyet Teşkilatımıza yapılan bu haksız ithamlar bizleri son derece üzmüştür.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle