Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… AK PARTİ’YE MERSİN’DE 4 İLÇE BIRAKILDI!

admin | 26 Aralık 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bugün Ankara’da görüşen Mersin teşkilatına Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin’de 4 ilçede AK Parti’nin adayının yarışacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda Büyükşehir’de MHP adayıyla yer alacak olan Cumhur ittifakında Büyükşehir’in CHP’den alınması için teşkilata yoğun çalışma talimatı verdiği kaydedildi.

2024 yerel seçimlerinde Mersin’de Cumhur ittifakı MHP adayıyla yer alacak. 2019’da da MHP adayıyla seçimlere giren Cumhur ittifakı Büyükşehir’i CHP’ye kaptırmıştı.

Büyükşehir için adayın henüz netleşmediği Cumhur ittifakının büyük ortağı AK Parti’de bugün önemli bir toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin heyetiyle baş başa görüştü.

Ankara’da yapılan görüşmeye MKYK Üyesi Mustafa Sever, Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, İl Başkan yardımcıları, ilçe başkanları katıldı.

2024 seçimlerinde Büyükşehir adayının MHP’den olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Mersin’de Akdeniz, Aydıncık, Mezitli ve Yenişehir’de aday çıkartacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, teşkilattan başta Büyükşehir olmak üzere ilçelerin Cumhur ittifakına kazandırılması için yoğun çalışma yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

2019’DA 3 İLÇE AK PARTİ’YE BIRAKILMIŞTI

2019’da da Cumhur ittifakı olarak Mersin’de MHP adayıyla yarışılmış, seçimler CHP’ye kaptırılmıştı. Geçen yerel seçimlerde AK Parti 3 ilçede aday çıkartırken 2024’te bu sayı 4 ilçeye çıkarıldı.   

AK Parti 2019’da Aydıncık ve Akdeniz’de seçim kazanmış, Yenişehir’de kaybetmişti. Daha önce MHP’nin adayının yer aldığı Mezitli’de de 2024 seçimlerinde AK Partili aday yer alacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA TOPLANTI ÖNCESİ HAZİRUNLA TAM KADRO RESMİ, İL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ EROĞLU PAYLAŞTI! İŞTE O RESİM:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle