Hoşgeldiniz  

FLAŞ KULİS… CHP-DEM, MERSİN İÇİN SON GÜNE KADAR GÖRÜŞMEYİ SÜRDÜRECEK!

admin | 29 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP ile DEM Parti arasında Mersin özelinde ittifak görüşmeleri sürüyor. İki partinin de ipleri koparmadığı, adayların kesinleşeceği 3 Mart’a kadar her türlü pazarlığı sonuna kadar yapacakları öne sürüldü.   

Mersin’de DEM Parti ile CHP’nin ittifak görüşmeleri son günlere girilirken devam ediyor.

DEM Parti, Büyükşehir’de destek karşılığında Akdeniz Belediyesi’nde CHP’den aday çıkartılmamasını, Toroslar ilçesinde kendilerinin onay verdiği adayla CHP listelerinden seçime girilmesini ve seçilebilecek yerlerden Büyükşehir Meclisinde grup kuracak kadar listelerde kontenjan istemişti.

DEM PARTİ, CHP’YE GÜVENMEDİ; TEDBİREN BÜYÜKŞEHİR’E ADAY ÇIKARTTI!

CHP ile yapılan ittifak görüşmelerinde belirli bir yol alınsa da DEM Parti’nin CHP’ye güvenmediği kaydedilmiş, tedbir amaçlı Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerini İl Seçim Kuruluna yazdırmıştı.

İl Seçim Kuruluna aday listelerinin verileceği son tarih olan 20 Şubat’ta tedbiren aday isimleri yazdıran DEM Parti, Mersin için Milletvekili Ali Bozan ve Leyla Akgül’ün isimlerini yazdırmıştı.

Tam olarak anlaşma sağlanırsa bu isimler adaylıktan istifa ettirilerek, CHP Büyükşehir’de desteklenecek.

TOROSLAR’DA DEM’İN İSTEDİĞİ OLDU

Yine CHP-DEM Parti heyetlerinin ittifak görüşmelerindeki DEM Parti taleplerinden olan Toroslar ilçesi için CHP, DEM Parti’nin onay verdiği ismi CHP Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi.

Bu kapsamda DEM Parti’yle birlikte hareket eden Büyükşehir ve Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, tıpkı İstanbul Esenyurt DEM Partili Ahmet Özer’in aday yapıldığı gibi CHP Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Bunun karşılığına DEM Partililer, fermuar listesi uygulanarak Toroslar Meclis Üyesi aday listesine CHP’den adını yazdırdı.      

CHP, 12 MECLİS ÜYESİ İÇİN ONAY VERDİ… LİSTELERE YAZDI!

CHP ile DEM Parti görüşmelerinde DEM Parti’nin Büyükşehir’de destek karşılığında Mecliste grup kuracak kadar meclis üyesi kontenjanı istemesi CHP kanadında karşılık buldu.

Bu kapsamda CHP Toroslar haricinde Yenişehir, Tarsus ve Mezitli’de DEM Partili isimlere kontenjan verdi.  

AKDENİZ’DEKİ MUAMMA SÜRÜYOR

Akdeniz’de belediye başkan adayı çıkaran ve meclis üyelerini yazan CHP, parti tabanını sandığa çekebilmek için bu hamleyi yaptığını söylese de DEM Parti CHP adayının çekilmesini istiyor.

CHP’nin adayını Akdeniz’de çekmediği takdirde Büyükşehir’de destek vermeyeceğinin pazarlığını kesen DEM Partililer, Akdeniz’e göre kararını açıklayacak.

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle