Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… KİK KARAR VERDİ: MERSİN METRO İHALESİ İPTAL!

admin | 20 Şubat 2020 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’e yapılması planlanan metro ihalesinin Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildiği bildirildi. İptale gerekçe olarak hazırlanan şartnamede tam rekabet ortamının sağlanmadığı kaydedildi.

Mersin’e yapılması planlanan ve önümüzdeki ay ilk somut adım olan ihalenin yapılmasına günler kala Ankara’dan gelen haber gündeme bomba gibi düştü.

Geçtiğimiz günler Çin’de görülüne koronovirüs nedeniyle ihalenin 20 günlük bir ertelenmeye neden olmasıyla gündeme gelen Metro ihalesi bu defa iptal kararıyla gündemde.

Mersinhaber.com’da yer alan habere göre, ön yeterlilik ihalesi 27 Şubat’ta yapılması planlanan fakat geçen hafta yapılan açıklamada ihalenin 20 gün ertelendiği belirtildiği ihaleye alınan son bilgilere göre ihaleye katılmak için yaklaşık kırka yakın firmada dosya alındığı öğrenildi.

Fakat dün Kamu İhale Kurumu’ndan gelen haberlere Dev İnşaat Taah. İth.İhr. Sar. Tic. Ltd. Şti’nin ihalede rekabet kurallarına aykırı tutum olduğu iddiası üzerine, Kamu İhale Kurulu yaptığı inceleme sonrasında ihalenin iptaline karar verildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle