Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… ÇEŞMELİ-KIZKALESİ OTOBAN YAPIMI İÇİN İHALE AÇILDI

admin | 09 Mayıs 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de özellikle yaz mevsimlerinde “çileli yol” olarak adlandırılan Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu yoluna Otoban yapılması için harekete geçildi.  Çeşmeli-Kızkalesi kesiminin yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapımı için ihale açıldı. İhale 13 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü en sonunda harekete geçti ve Mersinlilerin “çileli yol” olarak adlandırdıkları Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu yoluna otoban yapılması için startı verdi. Bakanlığın konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi kapsamında Çeşmeli-Kızkalesi kesimi YİD modeliyle yapılacak. Projenin yapım ihalesi tüm istekliler arasında kapalı teklif alma usulüyle gerçekleştirilecek.

İhale dosyası bedeli KDV dahil 50 bin lira ve geçici teminat tutarı 25 milyon lira olarak belirlendi. İstekliler ihale dosyasını 31 Mayıs’tan itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Başkanlığı’nda görebilecekler.

İhale, 13 Temmuz saat 10.30’da Ankara-Yücetepe’deki Karayolları Genel Müdürlüğünde, Görevlendirme Komisyonu huzurunda tüm istekliler arasında kapalı teklif alma usulünce gerçekleştirilecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle