Hoşgeldiniz  

FLAŞ DETAY… ÖZYİĞİT Mİ, SEÇER Mİ?

admin | 21 Ekim 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Müftü Deresi’nde yapılan ıslah çalışmaları hakkında Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya brifing veren DS 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta’nın sunumuna AK Partili Mustafa Gültak’ın yanı sıra CHP’li Abdullah Özyiğit’in çağrılması diikat çekerken, bir başka CHP’li Vahap Seçer’e toplantı çağrısı yapılmaması büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından TSG Stadı’nın yerine projelendirilen Millet Bahçesi çalışmaları son hızıyla sürerken, Bahçe planlamasının içinde yer alan Müftü Deresi’nde de ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Son olarak DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Balta’nın sunumuna AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Yenişehir ilçesinin doğusunda sınır olan Müftü Deresine CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de davet edildi.

Mersin’in orta yerindeki çalışma hakkındaki brifinge CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in davet edilmemesi büyük yankı uyandırdı.

“BEDAVA EKMEK DAĞITMAMIZI, İÇİŞLERİ ENGELLEDİ” İFTİRASINI YAYAN SEÇER İLE DEVLET’İN ARASI AÇILDI

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le merkezi idare arasındaki uyuşmazlık, ilk olarak CHP’li Seçer’in sokağa çıkma yasağı uygulandığı dönemde “Bedava ekmek dağıtmamız İçişleri Bakanlığı tarafından engellendi” açıklamasıyla patlak verdi.

Valilik, Seçer’in bu açıklamasının ardından olayı yalanlamış ve ekmek dağıtımının Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığı ile yapıldığını, bunu da tüm kurumların bildiğini ve o yönde hareket ettiklerini açıklamıştı.

ERDOĞAN’DAN CHP’Lİ MERSİN BELEDİYESİNE SERT TEPKİ

Valiliğin bu cevabının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama, ülke gündemine oturmuştu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs salgınının önlenmesi çalışmaları kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonu, CHP’li belediyelerin başına buyruk hareket etmesine sert tepki göstermişti.

ERDOĞAN: “GEÇMİŞTE BUNU FETÖ, PKK DENEDİ!”

Nisan ayında açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maalesef CHP’nin başını çektiği bir kesim yine bozgunculuk peşinde koşuyor. Başarılı netice alabilmek için uygulamanın her il, ilçe, mahalle düzeyinde bu anlayışla yürütülmesi şarttır. CHP’li belediyeler Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, valiliği, kaymakamlığı hiçe sayarak yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya kalkışıyorlar. Asli işlerini yürütmeyen CHP’li belediyelerin salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak halka hizmet değil şov yapmaktadırlar. Adana, İstanbul, Mersin belediyelerinin hafta sonu sokak kısıtlamasında sergiledikleri tavrın başka izahı yoktur. Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından denenmiştir. Salgın sebebiyle sağlık sisteminin çökmesini, kamu güvenliğinin zaafa uğramasını, halkın sokağa dökülmesine bekleyenler umdukları olmamıştır” diyerek Valilikle ortak hareket etmeyen CHP’li Mersin Büyükşehir’i hedef almıştı.

ERDOĞAN’DAN YENİŞEHİR VE MEZİTLİ’YE TEŞEKKÜR

Yine aynı açıklama içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’e bulunan CHP’li Yenişehir ve Mezitli Belediyelerini de ayrı yere koymuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mersin’de CHP’li büyükşehir belediyesi şov yaparken aynı partinin Yenişehir ve Mezitli belediyeleri valilikle işbirliği halinde faaliyet yürütmüştür” diyerek Vefa Destek Gruplarına verilen destekten dolayı Mezitli ve Yenişehir Belediyesine teşekkür etmişti.

İŞÇİ ÇIKARMALAR VE VALİLİK İZNİ OLMADAN YAPILAN BAĞIŞ KAMPANYASI İÇİŞLERİ MÜFETTİŞLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

Yine CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, haksız ve hukuksuz bir şekilde Büyükşehir bünyesinde çalışan milliyetçi/muhafazakar işçileri işten çıkartması ve yine salgın günlerindeValilik’ten izin alınmadan başına buyruk bir şekilde yardım kampanyası başlatması İçişleri müfettişlerini harekete geçirmişti.

Mersin Büyükşehir’de inceleme başlatan Mülkiye Müfettişlerinin İşçi çıkarmalar, inşaatı süren İmam Hatip Lisesi’nde yüklenici firmanın belediye yönetimine yönelik evrakta sahtecilik iddiaları ve Pandemi sürecinde Valilik’ten izin almadan bağış toplanması olduğu iddiasını araştırmaya başlaması kent gündemine bomba gibi düşmüştü.

CHP’Lİ SEÇER’DEN VALİ SU’YA “DE FACTO SUÇLAMASI!”

Büyükşehir’e bağlı UKOME’deki uzmanların Menderes Bulvarı Marina Kavşağı’na yaptığı trafiği kilitleyen uygulama, Vali Ali İhsan Su’nun talimatıyla kaldırılmıştı. Vali Ali İhsan Su’nun talimatıyla UKOME son aldığı karar doğrultusunda Marina kavşağını açarak trafiğin kilitlemesini önlemişti.

CHP’li Seçer’in, Vali Su’nun bu uygulamasını De Facto olarak nitelendirmesi büyük tepki çekmişti. Vali Su’nun bu kararı CHP’li Vahap Seçer’i, Vali Ali İhsan Su’ya yasalarda olmayan ama gerçekte uygulanan anlamında kullanılan De Facto suçlaması yapmasına kadar vardırmıştı.

Devlet kurumlarını kural tanımaz uygulamalarıyla karşısına alan CHP’li Vahap Seçer’in, Devlet ile yaşadığı bu sıkıntılardan dolayı Devlet yatırımı olan Millet Bahçesi ve Müftü Deresi Islahı bilgilendirme toplantısına bilinçli olarak çağırılmadığı iddia edildi.

ÖZYİĞİT DE SEÇER’E TEPKİLİYDİ: GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİNDEN İSTİA ETTİ!

31 Mart2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından göreve gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile yine CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit arasında yaşandığı öne sürülen “sürtüşme” Büyükşehir Meclisi’nde Grup Başkanvekili olan Özyiğit’in ani bir kararla istifa etmesiyle zirve noktaya ulaşmıştı.

CHP’li Seçer’in tavırları ve yaklaşımı nedeniyle CHP’li Özyiğit’in Grup Başkan vekilliğinden istifa ederek, Vahap Seçer’le köprüleri attığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle