Hoşgeldiniz  

FEYLESOF FENA TAŞA ÇARPTI: KOCAMAZ’IN MERSİN GENELİNDE BÜYÜKŞEHİR DÖNEMİNDEN BERİ UYGULANAN PROJESİNİ KENDİ BULMUŞ GİBİ SÖYLEDİ, İYİ Mİ!

admin | 04 Ağustos 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kitap cümlelerini ezberlemekten burnunun ucunda senelerdir uygulanan projeden bihaber konuştu: Kocamaz’ın 2017’den beri Mersin genelinde uyguladığı projeyi doktorun kendi bulmuş gibi, “Tarsus’ta ilk kez uygulamaya başlıyorum” demesi gülüşmelere neden oldu!

Mersin’de ilçelerde büyük zarara yol açan yangın felaketine CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın sanki ilk kez kendi bulmuş gibi uygulamaya koyacağım demesi şaşkınlık yarattı. Meclis toplantısında Belediyeye ait yüksek kapasiteli su tankerlerini köylerde konuşlandıracaklarını, olası orman yangınlarına erken müdahale için köylülere eğitim vereceklerini söyleyen Bozdoğan,  “İtfaiye gelene kadar bu yüksek tonajlı su tankerlerini köylülerimiz yangın sahasına intikal ettirecekler” dedi.

Halbuki Doktorun sanki kendi projesiymiş gibi söylediklerini Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Mersin genelinde uygulamaya sokmuştu.

DOKTORUN “BEN BULDUM” DEDİĞİ PROJEYİ, 2017’DE KOCAMAZ DÖNEMİNDE BÜYÜKŞEHİR TÜM MERSİN’E UYGULADI

2017 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından kırsal mahallelerde kurulan ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ projesi kapsamında eğitim çalışmalarını tamamlayanlar Mersin’in birçok bölgesinde çıkan orman yangınlarında büyük rol üstlendiler.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından oluşturulan ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ projesi Türkiye’de uygulamaya geçirilen ilklerden biri oldu.

2 BİN GÖNÜLLÜ KÖYLÜ İTFAİYE EĞİTİMİ ALDI

2018 yıl sonuna kadar 2 bin gönüllü itfaiyeciye eğitim verilirken olası bir yangına daha çabuk ve anında müdahale etme kayıpları en aza indirme hedeflendi.

AYDINCIK VE SİLİFKE YANGINLARINDA GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER SAYESİNDE YANGIN, FACİAYA DÖNÜŞMEDİ

Mersin’in Aydıncık ve Silifke ilçelerinde de çıkan orman yangınlarında, yangın söndürme çalışmalarında gönüllü itfaiyecilere olan ihtiyaç bir kez daha ortaya çıktı. Eğitim alan gönüllü itfaiyeciler orman yangınlarının söndürülmesinde canla başla mücadele ederek görünmez kahramanlar oldular.

Kendilerine dağıtılan yangın söndürme römorklarıyla alevlerin ortasında mücadele eden gönüllü itfaiyeciler, yangınların kontrol altına alınmasında verdikleri bu destekle büyük rol oynadılar.

İŞTE 2017’DE KÖYLERE DAĞITILAN SÖNDÜRME POMPALARI:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle