Hoşgeldiniz  

“EKONOMİ SEBEBİYLE İNTİHAR EDİLİR Mİ?”DİYEN AK PARTİLİ GÜLTAK’A BİRİSİ MUT’TAKİ KOKOREÇÇİ ESNAFINI HATIRLATSIN!

admin | 04 Haziran 2021 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

6 çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem’in ekonomik sıkıntı nedeniyle intiharına skandal yorum yapan Ak Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın açıklamalarına tepkiler sürüyor. Gültak’a intihar verileri ile yanıt verilirken, geçtiğimiz ay Mut’ta “Siftah edemiyorum” diyerek intihar eden esnaf Murat Gümüş’ün intiharını hatırlattılar.

6 çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem’in, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son vermesi hakkında konuşan Gültak’ın, “En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya! O zaman memleketin yarısının, dünyanın tamamının intihar etmesi gerek. Yani fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? O zaman Afrika’daki insanların her gün intihar etmesi lazım” demesi şok yaratmıştı.

Gültak bununla da kalmamış, “Kesinlikle ekonomiyle alakalı intihar olmaz. Gidin psikiyatrikler, psikologlarla konuşun. En fakir, zavallı insan intihar eder mi? O zaman memleketin yarısının, dünyanın hepsinin intihar etmesi gerekir. Gidin psikiyatrikler ile görüşün ya” diyerek skandalı daha da derinleştirmişti.

VERİLER ORTAYA SAÇILDI… İŞTE EKONOMİK NEDENLERLE İNTİHAR ORANLARI:

AK Partili Gültak’ın skandal intihar yorumuna verilerle cevap veren uzmanlar, 2016 yılında 20-24 yaş arası 355 kişi yaşamına son verdiğini açıkladı. İntihar edenlerin sayısı da 2019 yılında 414’e çıktı. Sadece 2019 yılında 3 bin 406 kişi intihara bağlı olarak yaşamına son verdi. 3 bin 406 kişinin, yüzde 9,4’ü (321 kişi) geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etti.

Ayrıca Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (Müzik-Sen) verilerine göre ise getirilen konser yasakları ve kısıtlamalarla birlikte yaklaşık 700 bin müzisyen işsiz kaldı, 100’ü aşkın müzisyen ise yaşamına son verdiği verilere yansıdı.

MUT’TA SİFTAH EDEMEDİĞİ İÇİN BUNALIMA GİREN ESNAF İNTİHAR ETMİŞTİ

Mersinli vatandaşlar da Gültak’ın açıklamalarına büyük tepki gösterdi. Mersinliler geçtiğimiz ay Mut’ta intihar eden kokoreççi Murat Gümüş’ün intiharını hatırlatarak, siftah yapamadığı için intihar eden esnaflara dikkat çektiler. Geçtiğimiz ay başında Mersin’in Mut ilçesinde yıllardır kiralık küçük işyerinde kokoreççilik yapan Murat Gümüş, sosyal medya hesabından “Kaç gündür siftah etmeden dükkan kapatıyorum” paylaşımı yaptıktan sonra intihar etmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle