Hoşgeldiniz  

EKMEĞE ZAM YÜKLENİYOR: ZAM İÇİN KOMİSYON TOPLANDI!

admin | 16 Ocak 2024 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de Temmuz ayında 7,50 TL olarak zam yiyen ekmeğe yeni bir zam için Ekmek Tarifeleri Belirleme Komisyonu toplandı. Fırıncılar artan maliyetler nedeniyle ekmeğin 10 TL ile 12 TL arasında bir fiyattan satılmasını istiyor.   

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ekmek Tarifeleri Belirleme Komisyonu toplantısı Birlik Başkanı Veysel Sarı Başkanlığında toplandı.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Nazım Külbay, Ticaret il Müdürlüğü adına Mustafa Damar, Tarım İl Müdürlüğü adına Yılmaz Kaya, Mersin TSO adına Abdulkadir Dölek ile Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç ve ilçe temsilcileri katıldı.

BAKANLIK TEMSİLCİLERİ ŞERH DÜŞTÜ!

Toplantıda ekmeğin maliyetlerindeki artışlarına dikkat çekildi. Un fiyatlarında ve temel girdi maliyetlerinde yaşanan önlenemeyen artışlar nedeniyle ekmekte yeni fiyat belirlemesinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğu konusunda bakanlık temsilcilerinin şerhi haricinde tüm komisyon üyelerinin hem fikir olduğu komisyonda, ilgili birimlere iletilmek üzere yeni fiyat tarifesiyle ilgili komisyon kararı tutanak altına alındı.

FIRINCILAR EN AZ 10 TL İSTİYOR…

Mersin’de 600 civarında faaliyet gösteren fırınlar, 210 gram ekmeğin 12 TL’den satılması gerektiğini savunurken, yeni tarifenin en az 10 TL olması gerektiğine dikkat çekti.

Mersin’de ekmek en son 18 Temmuz 2023’te zamlanmış ve ekmeğin fiyatı 5 TL’den 7,50 TL’ye yükselmişti.   

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle