Hoşgeldiniz  

DURUMLAR O KADAR VAHİM DESENE… MERSİN’DE CHP’LİLER ZORLASAN ÇIKMAYACAK ANKET SONUCUNA SARILDI… BAY KEMAL’İ YANILTAN ANKET FİRMASI SİZİ DE YANILTMASIN E Mİ!!

admin | 19 Mart 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’liler tarafından AREA Araştırmanın Ankara ve Mersin’de yaptığı ve sonuçları itibariyle şok üstüne şok yaratan anketin tuhaf sonucuna Mersinli CHP’liler bir anda sarıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nu da anket sonuçlarında Cumhurbaşkanı ilan eden AREA Araştırmanın anketi ile CHP’nin Ankara’da 19, Mersin’de 20 puan fark atıyor olması, 2019 yerel seçimleri ve 14 Mayıs seçimleri sonucuna göre imkansız ötesi olarak yorumlandı.

CHP’li Vahap Seçer’in, koltuk uğruna terör örgütü uzantısının siyasi ayağı DEM Parti ile dünya tavizler vererek açık ittifak yapması Mersin’de koltuğunun zora girdiğini kanıtlarken, CHP’lilerin paylaştığı AREA Araştırmanın son anketi şaşkınlıkla karşılandı.

AREA Araştırma CHP’li Seçer’i Cumhur ittifakının adayı Serdar Soydan’a 20 puan fark atmış gösterdi.  

AREA ARAŞTIRMA NE ZAMAN TUTTURDU DA…

2020’de 12 Büyükşehir’de anket yapan AREA araştırma MHP’yi baraj altında bırakırken, 2022’de yaptığı ankette de MHP’nin yüzde 7 alacağını öngören sonuçlarını yayınlamıştı. 2 ankette ilk genel seçimde çakıldı.

KILIÇDAROĞLU “YÜZDE 52 İLE KAZANIYOR” DEMİŞTİ!

Yine AREA Araştırma Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Turunda da kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu yüzde 52 ile seçimin galibi ilan etmişti. AREA Araştırma bu sonucu da tutturamamasıyla gündeme gelmişti. 

AREA’DAN ŞOK SONUÇ: CHP, 19 PUAN FARK ATIYOR! MİLLET İTTİFAKI DAĞILMIŞ OLMASINA RAĞMEN HEM DE…

Yerel seçimler için de son çalışmasını yayınlayan AREA Araştırma, Ankara için yaptığı ankette CHP’li Mansur Yavaş’ın rakibi Cumhur ittifakı adayı Turgut Altınok’a 19 puan fark attığını öngörerek, şok yarattı.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur ittifakı Ankara’da 46,71 oy alırken, Millet ittifakı 43,37’de kalmıştı. Millet ittifakının bu yerel seçimlerde ayrıldığı hesaplandığında CHP tek başına 30,56 oy aldı.

2019 yerel seçimlerinde ise Millet ittifakı destekli adayı Mansur Yavaş 50,93 oyla başkan seçilmişti. Cumhur ittifakı adayı AK Partili Mehmet Özhaseki ise yüzde 47,12 oy almıştı.

TESADÜFE BAK; MERSİN’DE DE ANKARA’DAKİ GİBİ FARK, CHP LEHİNE 20 PUAN!

AREA Araştırma, Mersin için de Ankara anketine benzer sonuç yayınlayarak, Mersin’de algı yönetmeye çalıştı.  AREA’nın Mersin anketinde de CHP’li Vahap Seçer’in yüzde 49,1 oy alacağı öngörülüyor. Cumhur ittifakı adayı Serdar Soydan ise anket sonuçlarında 29,1 oy bandında çıkarıldı.

Aradaki bu 20 puanlık “devasa” fark da Mersin kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

14 MAYIS’TA MERSİN’DE KİM NE KADAR ALMIŞTI?

10 ay önce gerçekleştirilen 14 Mayıs seçimlerinde Mersin’de içinde CHP’min de yer aldığı Millet İttifakı 42,73 oy almıştı. Cumhur ittifakı ise Mersin genelinde 38,3 oyda kalmıştı. İYİ Parti’nin de Millet ittifakından ayrıldığı hesap edildiğinde 14 Mayıs’ta Mersin’de CHP tek başına 30,9 oy aldığı sonucu ortaya çıktı.

2019’DA DA HDP SEÇER’İ DESTEKLEMİŞTİ, ANCA 45 ALABİLDİ!

2019 yerel seçimlerinde ise CHP’li Vahap Seçer, yine DEM Parti desteğiyle 45,09 oy almıştı. Cumhur ittifakı adayı Hamit Tuna ise 40,99 oy alırken, Demokrat Parti 12,02 ile yerel seçimleri tamamlamıştı.

SEÇER’İN YIPRANMIŞLIĞI DA HESABA KATILDIĞINDA SEÇİMLER AT BAŞI GEÇECEK!

Hem 14 Mayıs genel seçim sonuçları hem de 2019 yerel seçim sonuçları baz alındığında Mersin’de bu kadar AREA Araştırmanın bu kadar fark açacak sonuçlarına ulaşılamayacağı öne sürülüyor.

CHP’nin kendisinin yaptırdığı anketlerde bile Seçer, 11 CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı arasında en başarısız başkan olarak defalarca yer almıştı.

CHP’li Vahap Seçer’in 5 yılık yıpranan başkanlığı da hesaba eklendiğinde Mersin’de yerel seçimlerin at başı gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.       

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle