Hoşgeldiniz  

DUMUR GELİŞME… SEÇER 135 PERSONELİ GERİ ÇAĞIRDI, YENİ ALDIĞI 100 GÜVENLİKÇİNİN SÖZLEŞMELERİNİ İPTAL ETTİ! KULİSLER DENETÇİ RAPORUNU VE MÜFETTİŞLERİ İŞARET ETTİ!

admin | 30 Mayıs 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer yönetiminin önceki dönemde işe alına personele uyguladığı mobbingde flaş gelişme yaşandı. MESKİ bünyesinde pandemi gerekçesiyle kısa çalışma ödeneğine ve ücretsiz izne sevk edilen 135 personelin apar topar geri çağrıldığı öğrenilirken, bu personellerin yerine yeni aldığı 100 güvenlik personellerinin iş akitlerinin feshedildiği öne sürüldü.

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – Göreve geldiği günden bu yana önceki dönemde işe alınan personelleri haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkartan CHP’li Vahap Seçer yönetimi, pandemi dolayısıyla Hükümetin işten çıkarmaları yasakladığı dönemde de mevcut personeline mobbingin dozunu arttırmıştı. Pandemi döneminde sıkışan işletmelere destek olmak için çıkarılan Kısa Çalışma Ödeneğini işçileri kurumdan koparmak için kullanan CHP’li yönetim son olarak MESKİ bünyesindeki çok sayıda işçiyi ücretsiz izne ve kısa çalışma ödeneğine sevk etmişti.

Mayıs ayı MESKİ Genel Kurulu’nda agresif bir tavır sergileyerek, adeta Cumhur ittifakına ağır sözlerle yüklenen Vahap Seçer’in bu tavrı da büyük tepki toplamıştı. Seçer’in bu gergin tavrıyla ilgili flaş iddialar gündeme geldi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE ÜCRETSİZ İZNE YOLLADIĞI 135 PERSONELİ GERİ ÇAĞIRDI

Genel Kurul öncesinde MESKİ bünyesinde flaş gelişmeler yaşandı. MESKİ yönetiminin, kısa çalışma ödeneğine sevk ettiği işçilerden 125’ini ve ücretsiz izne çıkarttığı yüzlerce işçiden 10 tanesini iş başı yapmak üzere geri kuruma çağırması şok yarattı.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Genel Müdürlüğümüz hizmetlerinin aksatılmaması koşulu ile özellikle saha hizmetleri dışındaki idari birimlerimizde çalışan personelimizin Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalandırılması ve İşyerimizde Covid-19 ile mücadele ve sağlık tedbirleri kapsamında çalışanlarımızın sağlıklarını koruyarak ve İş Sağlığı ve Güvenliğini en üst seviyede sağlayarak, faaliyeti durdurmadan / aksatmadan yürütebilecek sayıda personelle hizmetin devam etmesini teminen mevcut durum itibari ile çalışanlar ve İdaremiz açısından mağduriyet yaşanmaması adına, birimlerimizce uygun görülen personelin kısa çalışma ödeneği alabilmeleri konusunda Birimlerimiz tarafından Kısa çalışma Ödeneğinden faydalanacak personelin ve Ücretsiz İzinde yer alan personelin isimleri bildirilmiştir. Ancak Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanan ve Ücretsiz İzinde olan, ekli listede bilgileri yer alan tüm personelin hizmetlerine ihtiyaç duyulduğundan, mevcut uygulamalara son verilerek anılan personele 26.05.2021 tarihi itibariyle iş başı yaptırılması hususunda; gereğinin yapılmasını rica ederim” denilerek greve çağrılan 135 personelin isim listesini yayınladı.

FLAŞ İDDİA: YENİ ALDIĞI 100 PERSONELİN SÖZLEŞMELERİNİ İPTAL ETTİ

MESKİ’nin bu flaş kararı bununla da kalmadı. Mevcut personelin kurumdan bağını kopartmak için adeta mücadele eden yönetim, son olarak 100 yeni güvenlikçi alımı için yeni sözleşmeler imzalamıştı. CHP’li yönetimin toplam 135 personeli kuruma geri çağırmasının ardından yeni sözleşme imzaladığı 100 yeni personelin iş akitlerinin feshedildiği iddiası gündemde bomba etkisi yarattı.

BOMBA ÖTESİ İDDİA: MÜFETTİŞ RAPORLARI SEÇER’E GERİ ADIM ATTIRDI

CHP’li Seçer yönetiminin bu hareketi şaşkınlıkla karşılanırken Taş Bina’ya yakın kaynakların, kararın alınmasında Mülkiye müfettişlerinin raporlarının etkili olduğunu öne sürmeleri bombanın etkisini daha da katladı. MESKİ Denetçi Raporlarında da yer alan işçi alım ve çıkarmalarla ilgili tespitlerin üstüne CHP’li yönetimin bu kararı aldığı iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle