Hoşgeldiniz  

CHP’YE GÖRE MERSİN’İN EN TEPE SORUNU: ÇEVRE KARŞITI GİRİŞİMLERMİŞ!

admin | 13 Haziran 2022 | Eğitim, Ekonomi, Genel, Gündem, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP, Türkiye’nin dert haritasında Mersin’de vatandaşların en çok çevre karşıtı girişimlerden rahatsız olduğunu açıkladı. Vatandaşlara geçici sığınmacılar, işsizlik, fabrikaların kapatılması gibi başlıklar sorulurken, Mersinlilerin bu başlıklar dururken en çok “çevre karşıtı girişimlerden” rahatsız olduklarının açıklanması şaşkınlıkla karşılandı.

CHP’nin ilk olarak 2019’da yayınladığı ‘Türkiye’nin dert haritası’ raporu güncellendi.

CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi liderliğindeki bir ekiple başlattığı çalışmanın 2022 raporu yayınlandı.

‘Türkiye’nin dert haritası’ adı verilen raporda il il vatandaşlara 6 başlıkta; işsizlik, fabrikaların kapatılması, terör ve asayiş, çevre karşıtı girişimler, geçici sığınmacılar, yolsuzluk ve eşitsizlik sorunlarından en çok hangisini hissettikleri soruldu.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Haritaya da yansıtılan raporda, vatandaşların en çok mustarip olduğu konular sıralandı.

RAPORA GÖRE EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK..

İşsizlik sorunu 31 ilde ilk sırada gelirken, 24 ilde fabrikaların kapatılması en büyük sorun olarak dikkat çekiyor.

TERÖR VE MÜLTECİ SORUNU

8 ilde yaşayan vatandaşların çoğunluğu ise terör ve asayiş sorunlarını en ciddi problemlerin başında değerlendirirken, 4 ilde de geçici sığınmacı konusu en büyük sorun olarak görülüyor.

MERSİNLİ EKONOMİDEN, SIĞINMACILARDAN DERT YANMAMIŞ, “ÇEVRE KARŞITI GİRİMLERDEN” EN ÇOK DERT YANMIŞ! İLGİNÇ…

CHP’nin hazırladığı haritada Mersinlilerin en çok dert yandığı konu başlığının ise “çevre karşıtı girimler” olduğu açıklandı.

Yoğun mülteci göçü alan Mersin’de ekonomik kaygılar ve işsizlik yerine çevre karşıtı girişimlerin en fazla dert yanılan konuların başında gelmesi ise şaşkınlıkla karşılandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle