Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER YÖNETİMİNİN BÜROKRATLARA UYGULADIĞI MOBBİNGE SAYIŞTAY’DAN OKKALI CEVAP: “BÜYÜKŞEHİR’İN BU UYGULAMASI ‘HUKUK DEVLETİ’ VE ‘MAHKEME KARARLARININ BAĞLAYICILIĞI’ İLKELERİNE AYKIRILIK TEŞKİL ETMEKTEDİR!

admin | 30 Kasım 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sayıştay Müfettişlerinin 2022 Denetim Raporunda CHP’li Büyükşehir’in kendi bürokratlarına uyguladığı mobbingin mahkemelerle tescillendiğini, CHP’li yönetimin mahkeme kararlarına uymadığını ve bu nedenle de “Hukuk Devleti” ve “mahkeme kararlarının bağlayıcılığı” ilkelerine aykırılık teşkil ettiğini söylemesi şok yarattı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan 2022 Denetim Raporumum açıklanmasıyla hukuk tanımazlığı da bir kez daha göler önüne serildi. Göreve geldiği günden bu yana önceki dönem milliyetçi/muhafazakar kökenli işçilere uyguladığı haksız ve hukuksuz kıyımla gündemde yer alan CHP’li Vahap Seçer’in, Büyükşehir bürokratlarına yaptığı mobbing de raporda yer aldı.

2022 denetim raporunda, Mahkeme Kararı ile asıl görevlerine iade edilen daire başkanlarının bu görevlere başlatılmaması sonucu idare bütçesinden yargılama gideri ve maaş farklarının ödenmesi,

Mahkeme Kararı ile görevine iade edilen daire başkanlarının göreve başlatılmaması sonucunda İdare bütçesinden mahkeme harcı, faiz, vekâlet gideri, tazminat ve maaş farklarının ödendiği tespit edilmesi nedeniyle Büyükşehir’in zarar uğratıldığı bulgusu şok yarattı.

MAHKEME GÖREVE İADE ETMİŞ, CHP’Lİ YÖNETİM YİNE SÜRGÜNE YOLLAMIŞ!

Sayıştay raporunda, “Yapılan incelemede; İdare’nin birden fazla kez aynı mahiyetli işlemler ile park ve bahçeler, ulaşım, etüt ve projeler daire başkanlıkları ve genel sekreter yardımcısı görevlerini yürüten personeli görevden aldığı, ancak görevden alma işlemlerinin idare mahkemesi kararları ile iptal edildiği, mahkeme kararlarına rağmen bu personelin asıl görevlerine döndürülmeyerek şube müdürü, uzman gibi kadrolara atandığı, bu işlemler sonucunda İdare bütçesinden mahkeme harcı, faiz, vekâlet gideri ve personelin yoksun kaldığı maaş farklarının ödendiği görülmüştür. Mahkemelerin aksi yönde kararlarına rağmen, İdare’ce birden fazla kez aynı mahiyetli işlemler ile daire başkanlığı ve genel sekreter yardımcılığı görevlerini yürüten personelin görevden alınması ve bu personelin asıl görevlerine döndürülmeyerek şube müdürlüğü, uzman gibi kadrolara atanması Anayasa’nın 2’nci ve 138’inci maddelerinde yer alan, “Hukuk Devleti” ve “mahkeme kararlarının bağlayıcılığı” ilkelerine aykırılık teşkil etmektedir” ifadeleriyle CHP’li yönetimin mahkeme kararları yok sayılarak, idarenin zarar uğratıldığına dikkat çekildi.  

Raporun sonuç bölümünde, “İdare’nin gereksiz masraflarla karşılaşmaması için ilgililer hakkında verilen mahkeme kararlarının tam ve geciktirilmeksizin uygulanması gerekmektedir” denilerek CHP’li Büyükşehir’in mahkeme kararlarına uyma zorunluluğu bir kez daha hatırlatıldı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP’Lİ SEÇER YÖNETİMİNİN BÜROKRATLARA UYGULADIĞI MOBBİNGE SAYIŞTAY’DAN OKKALI CEVAP: “BÜYÜKŞEHİR’İN BU UYGULAMASI ‘HUKUK DEVLETİ’ VE ‘MAHKEME KARARLARININ BAĞLAYICILIĞI’ İLKELERİNE AYKIRILIK TEŞKİL ETMEKTEDİR! için 1 yorum

  1. Yörük Ali dedi ki:

    MOBİNG mi oda ne burası Mersin burda öyle şeyler geçmez diyordu birisi

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle