Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER YÖNETİMİ MAHKEME KARARINI TANIMADI… BÜROKRATLAR SUÇ DUYURUSUNA HAZIRLANIYOR!

admin | 03 Aralık 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İstinaf Mahkemesinin kararını “alicengiz oyunuyla” uygulamayan CHP’li Vahap Seçer yönetimi, bürokratların kadrolarını Mahkeme kararına rağmen yeniden düşürdü. Yasaya göre Vahap Seçer ve Olcay Tok tarafından ödenmesi gereken Mahkemenin yasal faiz hükmünün de ödenmediği öğrenildi.

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından göreve gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mazbatayı alır almaz, işçileri haksız yere işlerinden etmiş, önceki dönem bürokratlarına da yasal olmayan şekilde mobbing ve sürgün uygulamıştı.

CHP’li Seçer’in zulmüne uğrayan işçi ve bürokratlar Yargı’ya başvurmuş, işten haksızca çıkarılan tüm işçiler Mahkeme sonuçlandıkça işe iade ve tazminat hakkı kazanmıştı.

Önceki dönem bürokratlarına da sürgün uygulayan CHP’li Seçer bununla da yetinmemiş, bürokratların Devlet tarafından hak ettikleri kadroları usulsüz bir biçimde düşürmüştü.

Yargı yoluna başvurarak haklarını arayan bürokratlar yerel mahkemedeki davayı kazanmış, Adana İstinaf Mahkemesi de bu kararı onamıştı. Göreve iadeleri kesinleşen bürokratlar, yine Mahkeme kararıyla hak ettikleri kadro imkanına da yeniden kavuşmuşlardı.

SEÇER YÖNETİMİ HUKUKU YOK SAYDI

Mahkeme kararının, Büyükşehir yönetimine ulaşmasının ardından yaşananlar tam bir hukuk skandalı olarak gündeme oturdu. Mahkeme kararı gereği mecburiyetten göreve iade yazısı yazan Büyükşehir idaresi, yine aynı gün aynı isimleri görevden aldı. İdare bununla da yetinmedi, Mahkeme kararıyla haksız yere düşürülen bürokratların kadroları yeniden düşürüldü.

Mahkeme kararını uygulamayan Büyükşehir yönetimine bürokratların tekrardan dava açacağı öğrenildi.

YASAL FAİZİ KURUM DEĞİL, SEÇER VE TOK ŞAHIS OLARAK ÖDEYECEK

Hukuk tanımaz Büyükşehir yönetiminden bürokratların hak ettikleri maaş farklarını da hesaplarına yatırırken Mahkemenin kararda belirttiği “yasal faizi” ödememesi şok yarattı.

Bürokratlara yakın hukukçular, yasal faizin kişilere rücu edildiğinden yani hukuksuz kararda imzası bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Genel Sekreter Vekili Olcay Tok’a bu ödemelerin kişisel borç olarak çıkacağı için yasal faizin ödenmediği iddiası kulisleri karıştırdı.

FLAŞ İDDİA: BÜROKRATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK!

Bürokratların Mahkeme kararında yer alan yasal faiz ödemesinin yapılmamasına karşılık suç duyurusunda bulunacakları öne sürüldü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle