Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER VE EKİBİ ÖNCEKİ DÖNEMİN HİZMETLERİNE “BİZ YAPTIK” DEMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ! MAVİ BAYRAĞI 4 YIL ÖNCE ALMIŞ PLAJI “YENİ ALMIŞ” GİBİ GÖSTERDİLER!

admin | 01 Temmuz 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Hizmet üretememe noktasında rekorları kıran CHP’li Vahap Seçer ve yönetimi, önceki dönemde yapılan hizmetlerin üstüne konmayı sanki kendi dönemlerine yapmış gibi göstermeyi sürdürüyor. 2017 yılında ilk kez Mavi Bayrak alan Kızkalesi sahilinde 2021 kriterlerini yerine getirdiği için Mavi Bayrak statüsü sürdürmesini ilk kez almış gibi servis etmesi tepki topladı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir belediye Başkanlığı görevine gelen CHP’li Vahap Seçer yönetiminin, hizmet üretememe sıkıntısı, 2 yılı aşkın süredir artarak sürüyor. Öyle ki Seçer yönetimi, yeni bir hizmet üretemediği gibi önceki dönemde yapılan hizmetlerin de kendi dönemlerinde başlatılmış gibi göstermeyi de alışkanlık haline getirdi.

Geçtiğimiz dönemde başlatılan Mersin sahillerindeki Mavi Bayrak alım çalışmaları Susanoğlu ve Kızkalesi plajlarıyla taçlanmıştı. İlk kez 2017 yılında Mavi Bayrak almaya hak kazanan Kızkalesi Sahilinin 2021 kriterlerinin yerine getirilmesi sebebiyle Mavi Bayrak statüsünü sürdürmeyi hak kazanması haberini “Kızkalesi Mavi Bayrak’la taçlandı” diyerek sanki ilk kez almış gibi göstermesi şok yarattı.

Basına servis edilen haberde Kızkalesi Sahilinin statüsünü sürdürme haberi “Büyükşehir plajlarında 3. Mavi Bayrak dalgalanıyor” başlığıyla sunarak, ajans ve haber merkezlerine “Kızkalesi Mavi Bayrak’la tanıştı, ilk kez aldı” algısı yaratan Büyükşehir yönetiminin “hizmet sahiplenmesine” de siyasi çevrelerce tepkiler artıyor.

 ALLAH’TAN GOOGLE VAR DA GERÇEKLER GİZLENEMİYOR

Önceki dönem Büyükşehir yönetimi tarafından yapılan çalışmalar sayesinde Haziran 2017’de ilk kez Mavi Bayrak alma hakkı kazanan Kızkalesi Sahilinde bayrağın göndere çekilmesi için önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katıldığı törenler, internet arşivlerinde yerini almayı sürdürüyor.

Ulusal basında görüntülerin hala arşivlerde yer almasına karşın CHP’li Seçer yönetiminin hizmetsiz geçen dönemlerinin üstünü algıyla örtmeye çalışması da manidar karşılandı.

BAKIN ARŞİVLERDE BİR DE NE BULDUK: 2017’DE MAVİ BAYRAK ALAN KIZKALESİ’NİN 2018’DE STATÜSÜNÜ SÜRDÜRME TÖRENLERİNDE ÖNCEKİ DÖNEM MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAMAZ’IN KONUŞMASI DA YER ALIYOR

2018 denetimlerinden de başarıyla çıkan Kızkalesi sahilinde statünün devam etmesi törelerinde konuşan önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendi dönemlerinde yapılan arıtma çalışmalarının önemini de vurguladığı ortaya çıktı.

2018’de konuşan Burhanettin Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bir iddia ile yola çıkmıştık. Mersin’in her noktasından denize girilebilecek demiştik. Tabi bunun en önemli aşaması da sahillerimizde bulunan yerleşim birimlerinde atık su arıtma tesislerimizi hayata geçirmek ve bu tesislerin fosseptiklerle kirletmenin önüne geçmekti. Tabi bunun yanında tüm plajlarımızı da mavi bayraklı hale getirmek istiyorduk. Geçen yıl bildiğiniz gibi Kızkalesi Plajı’na Mavi Bayrak aldık. Bu yıl yapılan denetlemelerde bayrağın hala gönderde bulunacağına dair yetki verildi. Yani Kızkalesi plajının mavi bayrağı koruduğu tescil edilmiş oldu. Bunun yanında Susanoğlu Plajımızla ilgili de bu yıl ilk defa Mavi Bayrağa kavuştuk. Temennimiz bundan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Denizkızı A.Ş’nin sorumluluğunda bulunan her yeri Mavi Bayraklı hale getirmek” demişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle