Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER VE AK PARTİLİ GÜLTAK ATIŞTI: ENGELLEME VAR MI, VARSA KİM ENGELLİYOR? BAŞKANLARDAN BİRBİRLERİNE ŞOK SUÇLAMA!

admin | 08 Temmuz 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı oturumuna AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hizmet engellemesi polemiği damga vurdu. Gültak ve Seçer birbirlerini suçladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 1’inci birleşiminde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasındaki atışma damga vurdu.

CHP’li Seçer’in sık sık ulusal televizyonlara çıkarak “İktidar bizi çalıştırmıyor, engelliyor” şeklindeki söylemlerine tepki gösteren AK Partili Mustafa Gültak, “Asıl çalıştırılmayan, iş yaptırılmayan biziz. Kentsel dönüşümde yetki ve Millet Bahçesi için sermaye artırımı taleplerimiz reddediliyor” yanıtını verdi.

AK PARTİLİ GÜLTAK: “39 MİLYON AVRO HİBE VE KREDİ DESTEĞİNİ BÜYÜKŞEHİR, İKTİDAR SAYESİNDE ALDI”

CHP’li Seçer’in, Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT II) Belediye Hizmetleri-1 kapsamında yer alan 3 proje için 39 milyon Avro hibe ve kredi desteği aldıklarını açıklaması üzerine Gültak araya girdi, bu desteğin alınmasının arkasında iktidarın desteği olduğuna dikkat çekti. AK Partili Gültak, “Yaklaşık 1,5 yıl önce Lütfi Elvan Bakanımın konuşmaları sonucunda, dönemin MESKİ müdürü ve biz, İller Bankası’nın Genel Müdürlüğündeydik, bu konuları tartıştık. FRIT-2 projesinde çok fazla ödenek yok. 39 milyon Avro gibi bir rakam küçük değil. Bunların kabul olması kolay bir şey değil. O gün biz direkt İller Bankası genel müdürünün yanına çıktık. Önünde sayfalarca proje ve dosyalar vardı. Mersin’in, Akdeniz’in önemine vurgu yaparak, ısrarcı bir şekilde bu projelerin geçmesi gerektiğini söyledim. Sayın Murat Kurum ve Sayın Maliye Bakanımız ile görüşerek, projelerin AB kaynaklı paraya ulaşmasının okeyini aldık. Çünkü para az, fakat tüm belediyelere para gitmesi lazım. Burada güzel, güzel anlatıyorsunuz. Bunun bir de detayı var. Film çekiliyor ama arkasında bir sürü oynayan, çizen var. Siz zaman zaman medyada ve burada anlatıyorsunuz. Hani iktidar, hani Cumhur İttifakı sizi engelliyordu? Mersin’e yatırım yaptırmıyordu? Hani nerede böyle mi engelliyor? Arkanızda Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bakan var… Bu paralar onaylanıyor ama iktidar sizi engelliyor. Nasıl bir engelse anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

GÜLTAK: “ESAS BENİ CHP VE HDP’Lİ ÜYELER ENGELLİYOR!”

İktidar Büyükşehir Belediyesi’ne bu desteği verirken, yerelde de yaklaşık 2 yıl önce Büyükşehir bünyesindeki Denizkızı AŞ’nin sermaye artırımı talebine, Mecliste destek verdiklerini hatırlatan Başkan Gültak, ancak kendisinin aynı talebi istediğinde, Akdeniz Belediye Meclisi’nde engellendiğini dile getirdi. “Geçen gün ben de Mecliste; Mersin Millet Bahçesi’ne hizmet götürebilmek için belediye şirketimizde sermaye artırımına gitmek istedim. Fakat CHP ve HDP’li Meclis üyeleri, komisyonda sermaye artırımına ret oyu verdiler” diyen Mustafa Gültak, “Millet Bahçesine bakmayalım mı biz? Denizkızı’nın sermayesini arttıracağız ama iş Akdeniz’e gelince sermaye artırımına götürülmeyecek! Rezil olsun millet bahçesi, bunu istiyorsunuz” sözleriyle tepkisini ifade etti.

CHP’Lİ SEÇER: “ENGELLEME YOKSA OTOBÜS ALMAK İÇİN NEDEN 9 AYDIR BEKLİYORUM?”

Gültak’ın bu çıkışının ardından konuşan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “AK Partili Gültak’ın söylemleri akla ziyan bir durum. Ben Akdeniz’e bir şeyler yapmak için çırpınıyorum. Kendi imkânlarımla elimden geldiğince bir şeyler yapıyorum. Bunları krediyle mi yapıyorum? Hayır. Engelleme yok diyorsunuz da 9 aydır ben otobüs almak için bekliyorum. Hani engelleme yoktu?” diye cevap verdi.

SEÇER’DEN MİLLET BAHÇESİ’NE “HÜLLE” ÇIKIŞI

TOKİ tarafından yapılan Millet Bahçesi’nin Akdeniz Belediyesi’ne devredilmesine tepki gösteren CHP’li Seçer, Akdeniz Belediyesi’nin de Millet Bahçesindeki tesisleri işletme yetkisini Öğretmenevine devredilmesini de hülle olarak niteledi.

Seçer, “Şimdi ben size bir şey daha sormak istiyorum. Şimdi Millet Bahçesi dedi. Lütfen kalbinizin en böyle adaletli köşesiyle düşünün. Yani beyninizi oraya odaklandırın. En adaletli şekilde. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ya da Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı’na mensup bir belediye başkanı olsaydı, Millet Bahçesi Öğretmenevi’ne mi verilirdi böyle hülleyle? Bu hülledir. Bunları söylemeyin, bana da söyletmeyin. Bu hülledir. Sen şirkette sermaye artırımı yapacaksın, e yap. Yap. Konuşalım, arkadaşlara rica edelim. Biz tahakküm kuramayız Meclis’in üzerinde. Ama otururuz bunları rica ederiz. Gültak iyi niyetle, böyle böyle bir şirket, Denizkızı. Buyurun getirttirdik Denizkızı’nı. Ne yapmışız Denizkızı’nda? Allah razı olsun, verdiniz de millete güzel bir fayda sağladık. Bakın tamam yardımcı olalım. Gidin tertemiz plajlarımız var. Buyurun gidin denetleyin. Her an gidin, gece gidin, gündüz gidin. Gözünü seveyim. Yahu 12 milyon 283 bin lira ile ben devralmışım. Bunu bilmiyor muydunuz? Yani yüzlerce insan çalışıyor. Kışın çalışan yok, maaş ödüyor burası. Bunları bilmiyor musunuz? Biliyorsunuz. Vallahi de biliyorsunuz, billahi de biliyorsunuz. Almışız ilk yıl 1 milyon 914 bin lira yatırım yapmışız. İkinci yıl, yani 2020 yılında 3 milyon 225 bin lira yatırım yapmışız. Sizden 14.01.2020’de de 10 milyon liralık sermaye artırımı istemişiz ve bu borçlar ödenmiş değerli arkadaşlar. Yani bir düzene koymuşuz biz bu şirketi. Sizin böyle bir ihtiyacınız varsa hay hay Gültak, Sayın Gültak biz yardımcı olalım. Samimiyetimle söylüyorum ama hülleye siz bu Meclis’i niye alet ediyorsunuz?” dedi.

SEÇER: HALA ENGELLEME YOK DERSENİZ, HAKSIZLIK EDERSİNİZ!”

İktidarın CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni engellediğini bir kez daha yineleyen CHP’li Seçer, “Kültür Park bizde değil. Atatürk Parkının bakımını biz yapıyoruz ama tahsisi bizde değil. Kültür Park’ta da Atatürk Parkı’nda da ihaleye çıkacağım, çıkamıyorum. Anamur’a, Bozyazı’ya tahsis geldi. Bize bir de engelleme yok diyorsunuz. Bu engelleme değil mi? İller Bankasından bitüm almak için teminat mektubu alamıyorum, bu yüzden aylık 6 bin TL para ödüyorum. Hala engelleme yok derseniz, haksızlık etmiş olursunuz” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle