Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖZYİĞİT’İN “HDP’Lİ AKDENİZ” AŞKI SÜRÜYOR… BU SEFER DE KAYYUMA ÇATTI!

admin | 04 Ocak 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, PKK operasyonları sonrası kayyum atanan Akdeniz Belediyesinde atanmış Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş’ın uygulamalarını eleştirdi.

kayyumozyigittepkiakdeniz

Akdeniz Belediyesi’ne ve HDP’ye PKK/KCK operasyonları kapsamında gerçekleştirilen gözaltıları ve kayyum atamasını eleştiren CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’ten yeni bir skandala imza atacak açıklama geldi.

 

Akdeniz Belediye Başkanı olarak atanan Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş’ın Belediye Meclis üyelerine gönderdiği “Belediye ihtisas komisyonlarının görev ve yetkileri bundan böyle aynı kanunun 31. maddesi gereği belediye encümenine devredilmiştir” tebligatını çarpıtan Özyiğit, Akdeniz Belediyesi’nde demokrasinin askıya alındığını savundu.

 

Terör örgütü PKK’ya finansal kaynak sağladığı gerekçesiyle tutuklanan Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Yüksel Mutlu ve halen aranan Eşbaşkan Fazıl Türk’ün de aralarında bulunduğu isimlere yönelik gerçekleştirilen operasyonların ardından bazı HDP’li meclis üyeleri de tutuklanmıştı. Bu operasyonun ardından Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmıştı.

 

PKK’ya aktarılan kaynakları tam anlamıyla tespit etmek ve bu kaynakları kurutmak için kayyum atandığını unutan CHP’li Özyiğit’in, Başkan Aktaş’ın “belli bir süre durum tespiti yapılana kadar Meclis üyeleriyle çalışılmayacağı” açıklamasını Meclis sürekli devre dışıymış şeklinde göstermesi de olayı çarpıtıyor şeklinde yorumlandı.

 

KAYMAKAMIN KAYYUM ATANDIĞI YER İÇİN VALİ’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI!

 

Kaymakam Aktaş’ın uygulamalarını Vali Özdemir Çakacak’a şikayet eden Özyiğit, “Biz sayın Valiyi de uyarıyoruz. Gerekli uyarıyı kayyuma yaparak, meclis üyelerinin kentin yönetiminde aktif olmalarını sağlamalıdır” diyerek şaşırttı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle