Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR, İZMİR GİBİ SERVET Mİ ÖDEDİ? SEÇER’DEN YANDAŞ BESLEMEYE TAM GAZ DEVAM!

admin | 14 Mart 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Enver Aysever için adrese teslim ihale verdiği ortaya çıkan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Aysever’in aynı program için CHP’li Mersin Büyükşehir’le de anlaştığı ortaya çıktı. İzmir’de dudak uçuklatan rakamın ardından Mersin Büyükşehir’den Aysever’e ne kadar ödendiği konusunda şimdilik ses seda yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında düzenlediği “Yaşam Boyu Eğitim” projesi kapsamında okuryazarlık eğitimi vermeye başladı. 20 kişinin yararlanacağı söz konusu eğitim için İzmir Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Organizasyon Şube Müdürlüğü tarafından bir ihale açıldı.

İddialara göre, ihale şartnamesinde firmalara Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever ile ihalenin açılmasından itibaren bir ay içinde anlaşma şartı koşuldu. İhale şartnamesinde ayrıca, bir kısmı online olan eğitim için ulaşım, konaklama, yeme-içme gibi masraf kalemleri de yer aldı. Açılan ihaleyi 238.000 TL ile en yüksek teklifi veren Aripsas şirketi kazandı. 18 gün sürecek eğitim için gün başına düşen ücret ise yaklaşık olarak 13.250 TL.

İZMİR TEK DEĞİL, MERSİN’LE DE ANLAŞMIŞ

Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi için verdiği eğitimin benzerini daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde düzenlenen ve “Aykırı Okuryazarlık Atölyesi” adını taşıyan eğitim de 25’er kişilik gruplardan oluşuyor. İlk kuru 29 Kasım’da tamamlanan atölye, Mayıs ayına değin sürecek.

Mersin’de ise İzmir’den farklı olarak, bu eğitim için bir ihaleye gidilip gidilmediği, ne kadar masraf yapıldığı sorularının yanıtı yok.

MERSİN’DE SESSİZLİK SÜRÜYOR

İddialar ile ilgili olarak Enver Aysever’den yazılı bir açıklama geldi. Aysever İzmir ve Mersin belediyeleriyle anlaştığını ancak rakamların bahsedildiği gibi olmadığı şeklinde bir açıklama yaptı.

Ancak Aysever, İzmir ve Mersin Büyükşehir’le ne kadar ücrete anlaştığını açıklamadı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle