Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BAŞARIR’DAN İYİ PARTİ’YE ÜSTÜ KAPALI İLK LİNÇ GÖNDERMESİ: “BUNUN HESABI SORULUR!”

admin | 21 Eylül 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararının ardından CHP’nin elindeki İzmir Belediye Başkanlığı için adayını açıklaması eski ittifak ortağı CHP’yi rahatsız etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Lideri Akşener’e “Siyasi partiler karar alır, uygular, sonucunu da sandıkta alır. Tersi olursa da bunun hesabı olur. Umarım böyle bir hesap vermek zorunda da kalmazlar” dedi.  

Yerel seçim hazırlıkları başladı. Millet ittifakını dağıtıp, masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin kalesi olarak kabul edilen İzmir adaylarını açıkladı. İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin adaylığını duyuran Akşener’e, CHP’den ilk linç habercisi yanıt geldi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kimseyle zorla ittifak yapma derdinde olmadıklarını, gidene kal demeyeceklerini söyledi.

“AKŞENER’E BEN HEP SÜKÛNETLE YAKLAŞTIM AMA HANIMEFENDİ BÖYLE BİR KARAR VERMİŞ!”

Başarır şöyle konuştu:

“Ben başından beri Meral Hanım’ın açıklamalarına sükûnet ile yaklaştım. 2019 ruhunun canlanması gerektiğini kaybetmememiz gerektiğini söyledim. Ama hanımefendi böyle bir karar vermiş, ‘ayrı gireceğim’ diyor ve İzmir’de adayını açıklıyor.

“ZORLA İTTİFAK YAPACAK HALİMİZ YOK”

Biz gidene ‘kal’ diyemeyiz, zorla ittifak yapacak halimiz de yok. O yüzden kararı hayırlı olsun.

“UMARIM HESAP VERMEK ZORUNDA KALMAZLAR”

Umarım seçim sonucunda bunun ülkeye, demokrasiye ve kazanılan illere bir zararı olmaz.

Siyasi partiler karar alır, uygular, sonucunu da sandıkta alır. Tersi olursa da bunun hesabı olur. Umarım böyle bir hesap vermek zorunda da kalmazlar.”

3 MART’TA İYİ PARTİ’Yİ LİNÇ EDENLER YENİDEN HAREKETE Mİ GEÇİYOR?

Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin Lideri Meral Akşener, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun masa ortakları tarafından adaylığının dayatılmasının ardından ittifakta yer almayacağını duyurmuştu.

Meral Akşener’in bu açıklamasının üzerine CHP’li siyasetçiler, CHP’ye yakın gazeteciler ve sosyal medyadaki bot hesapların yoğun bir şekilde İYİ Parti’yi linç etmesi, Akşener’in şahsı ve ailesi dahil olmak üzere ağır hakaretlere maruz kalmasının ardından masaya tekrar oturmak zorunda kalmıştı.

CHP’DEKİ TEDİRGİNLİK SU YÜZÜNE ÇIKTI!

CHP’li Başarır’ın son açıklaması özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere İYİ Parti ile 2019 ittifakı sayesinde kazandıkları belediyeleri kaybetme korkusunun da üst seviyede olduğunu ortaya koydu.

İYİ Parti’nin 81 ilde yerel seçimlere tek başına girecek olması CHP’nin belediyelerini de riske soktu.    

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle