Hoşgeldiniz  

CHP MEDYASI PANİKTE… MÜFETTİŞ SENARYOSUNA VALİ’Yİ BİLE KATTILAR!

admin | 22 Ocak 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için başlatılan AK Parti ve MHP arasındaki “Cumhur” ittifakının yerel seçimlerde de uygulanması ihtimalinin güçlenmesi CHP’yi darmadağın etti. İttifakın kent genelinde yarattığı olumlu etkiyi bozmak için algı operasyonuna gitmeye çalışan CHP medyası da panikten yalana bile başvurmaya başladı.

AK Parti ve MHP kurmaylarının 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için başlattıkları ittifak çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kulislerde ittifakın yerel seçimlerde de bozulmaması yönünde de çalışmalar yapılacağının duyulması, CHP’nin yerel medyasını adeta çılgına çevirdi. Öyle ki Mersin’de yayın yapan CHP’li medya algı değiştirme adına yalana bile başvurmaktan çekinmezken, yarattıkları bu suni haberlere İçişleri Bakanlığı müfettişlerinden Vali Ali İhsan Su’ya kadar siyaset üstü makamları da konu etmeye başlamaları CHP’deki panik havasını gözler önüne serdi.

 

ÇELENGİ “İYİ PARTİ” BİLE YALANLADI

 

Daha önce İYİ Parti’nin Mersin’deki tanışma toplantısına MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın çelenk göndererek destek verdiği algısı yaratarak, akıllarınca MHP Lideri Bahçeli ile Kocamaz’ın arasını açmaya çalışan CHP’nin basın bürosu formundaki İmece Gazetesi, hem programın gerçekleştirildiği otel yetkilileri hem de İYİ Partili Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından yalanlanmıştı.

 

KOCAMAZ’IN KONUŞMASINI BİLE “ÇARPITMAKTAN” ÇEKİNMEDİLER

 

Ardından aynı gazete, Başkan Burhanettin Kocamaz’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğinde yaptığı konuşmayı çarpıtarak, Büyükşehir Belediyesi’nde rutin incelemelerde bulunan İçişleri Bakanlığı Müfettişleri üzerinden algı operasyonuna girişti. Kocamaz’ın müfettişlerden şikayet ettiğini iddia eden gazeteyi bu kez de Büyükşehir yalanladı. Başkan Kocamaz’ın konuşmasında haberde iddia edildiği gibi bir konuşma olmadığını belirtilen açıklamada, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burnahettin Kocamaz konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmalarını sürdüren müfettişlere yönelik herhangi bir yorum yapmamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz konuşmasında genel olarak Belediyelerin hizmet verirken karşılaştığı zorlukları ifade etmiştir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın konuşmasını çarpıtıp, kişisel husumet ve kinle hareket ederek, kamuoyunu yanıltma amaçlı haber yapan gazetenin tavrı kabul edilebilir değildir. Gazetecilik etiğinden uzak bir haber anlayışıyla yayın yapan gazetenin bu tutumunu siz kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” denilmişti.

 

BAKTILAR SEÇİMLE GİTMEYECEK, KAYYUMA BEL BAĞLADILAR

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da “FETÖ’cü” olduğu algısı yaratmak için iftiralarını manşetlere taşıyan CHP’nin medya uzantıları, bu desteksiz algı yönetiminde başarılı olamayınca şimdilerde yönünü “müfettişlere” çevirdi.

 

Her fırsatta demokrasi diyen CHP medyasının Kocamaz’ı koltuktan indirmek için demokrasi dışı unsurlara da başvurması kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, müfettişler üzerinden yaratmaya çalıştığı yalan algı oyununa bu kez de Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu çekmeye çalışması, CHP’deki panik havasını gözler önüne serdi. Yine CHP basın bürosu formundaki İmece Gazetesi’nin 22 Ocak tarihli yayınında Taş Bina’da İçişleri Müfettişlerini ziyaret eden Vali Su’yu “Müfettişlere ihaleler ile ilgili bilgi aktarıyor” şeklinde “güldüren” pozisyona sokması “pes” dedirtti.

 

VALİLİK KAYNAKLARI:”BÖYLESİ İŞLER ABESLE İŞTİGAL”

 

Valilik kaynaklarıyla görüşerek bilgi alan sansasyonelhaber.net İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez, ziyaretin Vali Ali İhsan Su’nun İçişleri Müfettişlerine nezaket ziyaretinden öteye geçmediğini dile getirdiler. Kaynaklar, bürokrasi çerçevesinde olan bu ziyaretin altında herhangi bir art niyetin aranmasını da abesle iştigal olarak yorumladılar.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle