Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLADI: İLK ETAPTA 114 BİN LİRALIK İLAÇ VE DEZENFEKTE MADDESİ KULLANILDI

admin | 18 Mart 2020 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Toplu taşıma araçlarında, ibadethanelerde, huzurevlerinde, okullarda, yurtlarda, otogarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte ilk etapta 114 bin liralık ilaç ve dezenfekte maddesi kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgın planını 6 Şubat’ta Sağlık İl Müdürlüğü’ne teslim etti. İlçe belediyeleriyle birlikte Kriz Merkezi de oluşturan Büyükşehir, böylece hem Sağlık İl Müdürlüğü ile hem ilçe belediyeleriyle daha hızlı koordine olabilecek. Büyükşehir, ilk etapta 114 bin liralık ilaç ve dezenfekte maddesi kullandı.

Toplu taşıma araçlarında, ibadethanelerde, huzurevlerinde, okullarda, yurtlarda, otogarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede halkı bilgilendirici, uyarıcı çalışmalar da yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, risk grubunda yer alan ve evde bakım hizmeti alan yaşlı yurttaşları her gün arıyor, durumlarını kontrol ediyor.

Büyükşehir, Koronavirüs’ün Türkiye için de risk oluşturduğunun Sağlık Bakanlığı’nca açıklanmasından önce,  6 Şubat 2020’de Pandemi (Salgın) Planı hazırlayarak, İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdi.

İLK ETAPTA 114 BİN LİRALIK İLAÇ VE DEZENFEKTE MADDESİ KULLANILDI

Virüsün Türkiye için risk oluşturduğunun açıklanmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda tüm toplu taşıma araçları ve işçi servisleri dezenfekte edildi. Okulların tatil edilmesi nedeniyle otogarda oluşacak yolcu yoğunluğunu önceden öngören Büyükşehir Belediyesi, yeni otogarda da ilaç ve dezenfekte çalışması yaptı. Ayrıca ibadethanelerde, yurtlarda, okullarda, huzurevlerinde de rutin temizlik işlemlerinin yanı sıra ULV yöntemi ile dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirildi. Her daire başkanlığına, sorumluluk alanına giren yerlerde ilaçlama çalışması yapılması için talimat verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte ilk etapta 114 bin liralık ilaç ve dezenfekte maddesi kullandı. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda hizmet verdiği Taş Bina’daki tüm birimleri de ilaçlayarak, dezenfekte etti.

MESKİ ekipleri de ilk etapta 14 bin 300 metrekare alanda ilaçlama ve dezenfektan çalışması yaptı. Ayrıca 16 toplu taşıma aracında ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapan MESKİ birimlerine dağıtmak üzere 300 litre el dezenfektanı temin etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle