Hoşgeldiniz  

BU SAĞLAM KAPAK BİRİLERİNE YETER: “GELSİN OKULLARDA NUTUK’U BERABER DAĞITALIM!” GÖREVDEN ALINAN ÜLKÜ OCAK BAŞKANINA CHP’DEN AÇIK DESTEK!

admin | 22 Nisan 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nın okullarda Nutuk dağıtmak istemesiyle başlayan süreçte ilk olarak, dağıtıma izin vermeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınmıştı. Hemen ardından Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, şok bir kararla Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanını görevden almıştı. Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanına destek CHP’den geldi.

Çamlıyayla’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal’ın skandal sözlerle okullarda Ülkü Ocakları’nın Ulu Önder Atatürk’ün eseri Nutuk’un dağıtımına izin vermemesinin yankıları, olayın ardından yaşananlarla farklı boyutlara taşındı.

Mersin valiliği, Çamlıyayla İlçe Müdürü Bakkal hakkında soruşturma başlatmasının ardından Bakkal görevden alınmıştı. Yurt genelinde Bakkal’a tepkiler sürerken Ülkü Ocakları cephesi şok bir hamle yaparak, okullarda Nutuk dağıtmak isteyen Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nı görevden almıştı.

Ülkü Ocakları’nın bu görevden alma hamlesi, en az Bakkal’ın skandal ifadelerle Nutuk’un dağıtımına izin vermemesi kadar tepki topladı.  

CHP TARSUS GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI BAL: “HİÇBİR GÜÇ BU ÜLKEDEN ATATÜRK DEĞERLERİNİ SİLECEK KADAR BÜYÜK DEĞİLDİR VE NUTUK KALACAK, ONLAR GİDECEKTİR!”

Toplumun her kesiminden destek mesajı yağan Kayabaşı’na en net desteklerden birisi CHP Tarsus Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal’dan geldi. Bal, “Buradan kendisine açık çağrımızdır; gelsin okullarda Nutuk’u birlikte dağıtalım!” çağrısı yaptı.

Adil Bal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“CHP Tarsus Gençlik Kolları olarak, açıkça Ata’mıza sahip çıktığı için görevden alınan Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı hiç merak etmesin; ilk seçimde Nutuk’u ve Ata’mızı özgürce savunabileceği, fikirlerini yayabileceği bir Türkiye inşa edeceğiz.

Kendisiyle özgür bir ülkede yaşamanın mutluluğunu paylaşacağımız günler yakın. İçi rahat olsun; onun için de kirli siyaseti yıkacak, temiz siyaseti biz kuracağız.

Buradan kendisine açık çağrımızdır; gelsin okullarda Nutuk’u birlikte dağıtalım!

Unutmasın; hiçbir makam, hiçbir mevkii, hiçbir güç bu ülkeden Atatürk değerlerini silecek kadar büyük değildir ve Nutuk Kalacak, Onlar Gidecektir!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle