Hoşgeldiniz  

BOZDOĞAN KİMİN HAKKINI KORUDU? RAYİÇ 33, BOZDOĞAN VERMİŞ 23! HEM DE YÜKSEK KAT!

admin | 18 Ekim 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediyesi iştiraklerinden İmar LTD. ŞTİ ile ilgili raporun detayları ortaya çıktıkça, dudak uçuklatmaya devam ediyor. Belediyeye ait arsayı kat karşılığında müteahhit firmaya veren Tarsus İmar LTD’nin piyasa rayicinin çok altında anlaşma yaptığı raporda açık açık ortaya kondu.

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan döneminde Belediye Şirketlerinin Hesaplarını İnceleme Komisyonu’nun İmar LTD.ŞTİ ile ilgili araştırma raporunun detayları ortaya çıktıkça usulsüzlük iddiaları da kamuoyunda tepki çekmeye devam ediyor.

Tarsus Belediyesi’ne ait arsanın kat karşılığında İlkem Yapı’ya verilmesi de komisyon raporunda yer aldı. Raporda sözleşmenin yüzde 23 ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi olduğu kaydedilirken, yapılan sözleşmedeki oranın Tarsus piyasa şartlarıyla uyuşmadığına dikkat çekildi.

Tarsus İmar LTD yöneticilerinin pazarlık usulü verdiği arsada, İlkem Yapı’nın en iyi teklifi verdiği de yöneticiler tarafından komisyona açıklandı.

PİYASA ŞOKA GİRDİ: RAYİÇ 30-33’TEN GİDİYOR!

Raporda yapılan sözleşmenin detayları ortaya çıktıkça Tarsus kamuoyunda sesler de yükselmeye başladı. Arsanın bulunduğu bölgede yapılan anlaşmaların müteahhitlerce 30-33 bandında yapıldığı biliniyorken, Tarsus Belediyesi’nin yüzde 23 oranında arsayı kat karşılığı vermesi büyük tepki çekti.

Tarsus’ta arsanın kat karşılığı değil de nakit karşılığı satılması durumunda bile bu anlaşmanın çok üstünde gelir elde edilebileceği öne sürüldü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle