Hoşgeldiniz  

BOMBA… HALK TV, DERİN KULİSİ AÇIKLADI: “İYİ PARTİ CHP’DEN MERSİN’İ, İZMİR’İ VE BURSA’YI İSTEYECEK!”

admin | 24 Ağustos 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV’de dün akşam yayınlanan programda konuşan MAK Araştırma’nın Sahibi Mehmet Ali Kulat, İYİ Parti’nin yerelde ittifak için CHP’den 3 büyükşehir belediyesini isteyerek, müzakere masasında yer alacağını öne sürdü!

Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimleri kazanmak için partilerde yoğun aday çalışmaları sürerken, ittifak çalışmaları da parti üst kurullarıyla yürütülüyor.

Her fırsatta seçimlere tek başlarına gireceklerini dile getiren İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in 26 Ağustos Afyon konuşmasında yerel seçimlerde işbirliğine yönelik bir açıklama yapıp, yapmayacağına kamuoyu kilitlendi.

Dün gece CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV’de yayınlanan Gündem Özel programında konuşan MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, hem Akşener’in merakla beklenen konuşmasına ilişkin hem de Ankara’da konuşulan ittifak çalışmaları hakkındaki kulis bilgilerini paylaştı.

“CHP İSTANBUL’DA, ANKARA’DA, ADANA’DA, MERSİN’DE VE ANTALYA’DA İYİ PARTİ İLE İTTİFAK YAPMADAN SEÇİMİ ALAMIYOR!”

İYİ Parti’nin ülke genelindeki oy potansiyelini değerlendiren Mehmet Ali Kulat, “İYİ Parti şöyle bir özelliğe sahip; tüm Türkiye’den oy alabilen bir parti. Bu yüzden İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de CHP’nin adayı seçimi alamıyor. Bundan dolayı ayın 26’sında Sayın Akşener’in yapacağı açıklamayla Türkiye genelinde seçimlere tek başına girmeye hazırlandıklarını ama işbirliğine veya ittifaka da kapılarının açık tutulacağını söyleyeceğini öngörüyorum” dedi.   

İYİ Parti kulislerinde olası bir CHP ittifak görüşmelerinde 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi büyükşehirlerde sadece belediye meclisleri üzerinden müzakere yürütülemeyeceğini kaydeden Kulat, İYİ Parti’nin bu seçimlerde CHP’den 3 büyükşehir için destek karşılığında diğer Büyükşehirlerde CHP’ye destek verileceği yönünde duyum aldığını sözlerine ekledi.

“İYİ PARTİ İZMİR, MERSİN VE BURSA’YA KARŞILIK DESTEK VERECEK!”

Mehmet Ali Kulat, şöyle konuştu:

“Burada özellikle CHP’nin kalesi gibi görünen İzmir’i ciddi anlamda isteyeceklerini, Bursa ve Mersin’i de isteyecekleri şeklinde bilgiler geliyor. Tabi ki bu bir müzakere süreci olacaktır. Ben bu müzakerelerin belediye meclisi veya yönetimleri üzerinden değil, belediye başkanlığı üzerinden olacağını söylemek istiyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle