Hoşgeldiniz  

BOMBA HABER: HİDAYET KILINÇ KAZANDI, HASAN ÇATKAYA ŞİMDİ ZORA GİRDİ!

admin | 14 Nisan 2021 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Muz-Bir eski Başkanı Hasan Çatkaya’ya ait yaklaşık 200 dönümlük muz serasını İmar Kanunu’nun 32. maddesine göre mühürleyen ve yaklaşık 4 Milyon TL idari para cezası kesen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın bu girişimi yönetmelik değiştiği gerekçesiyle iptal edilmişti. Hidayet Kılınç’ın Danıştay’a değişikliğin iptali için açtığı davayı kazanması Çatkaya cephesinde şok yarattı.

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – Anamur Belediye Başkanlığı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı Danıştay’da açtığı dava sonuçlandı.

11 Mart 2020’de gerçekleştirilen Planlı Alanlar Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 2. Maddesinin iptali için açılan davada Danıştay 6. Dairesi, Belediyeyi haklı buldu ve değişen yönetmeliğin 2. Maddesinin yürütmenin durdurulmasına hükmetti.

BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Anamur Belediyesi kazandığı bu davanın ardından muz ve diğer seralara ruhsat sorma hakkını yeniden sağlamış oldu.

Bu karar, Muz-Bir eski Başkanı Hasan Çatkaya’ya ait yaklaşık 200 dönümlük muz serası için kesilen idari para cezasının ve mühür işleminin yeniden uygulamaya konacağı anlamı taşıyor.

NE YAŞANMIŞTI?

1 Ekim 2020’de Belediye yetkilileri Muz-Bir Başkanı Hasan Çatkaya’ya ait olan seraları İmar Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlemişti.

Yaklaşık 200 dönüm muz serasını mühürleyen yetkililerin kararı Belediye Encümenlerince de onaylanmıştı.

Seraların “izinsiz” yani ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle mühürlendiği kaydedilen gerekçeli kararda, mühürleme işleminin İmar Kanununun 32. Maddesine göre dayandırılması dikkat çekmişti.

Başkan Hidayet Kılınç ve belediye encümenleri tarafından imzalanan kararda Çatkaya’ya 3 Milyon 813 bin TL idari para cezası kesilmesi de uygun görülmüştü.

Anamur Belediyesi’nin bu kararının ardından yürütmeyi durdurma kararı alan Hasan Çatkaya, Mart ayında gerçekleştirilen Planlı Alanlar Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 2. Maddesini gerekçe göstermişti.

Yürütmeyi durdurma kararına gerekçe olan bu maddenin yürütmesinin durdurulmasıyla Anamur Belediyesi, tekrardan Çatkaya’nın seralarını mühürleme ve idari para cezası kararını yürürlüğe koyma hakkına sahip oldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle