Hoşgeldiniz  

BOMBA GELİŞME… KÖY KONAĞINI BİLE SATMAYA KALKAN BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNE MECLİS’TEN ENGEL!

admin | 14 Haziran 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir mülkiyetindeki 126 adet taşınmazın satışına Meclis dur çekti. Aralarında köy konağının bile bulunduğu taşınmazların satışına Meclis itiraz edince, CHP’li Seçer maddeyi tekrardan komisyona çekti.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 126 taşınmazın satışı için Meclis’ten istediği onaya dur geldi.

Konuyla ilgili söz alan Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, “Mesela satışa konan yere baktığımızda Gülnar ilçesine bağlı Bolyaran Mahallesi’nde 2 nokta var. Birisi çocukların oyun oynadığı yaklaşık 1 dönümlük bir alan. Diğeri de köy konağının olduğu bina. Bu satıştan Büyükşehir ne kar elde edecek? İyice görüşülmesi lazım” dedi.

Aktan’ın bu çıkışının ardından MHP’li Topkara da satışa çıkarılacak alanların vatandaşların kullanımında olan yerlerin de bulunduğunu söyledi.

Tepkilerin artması üzerine CHP’li Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olup kamu hizmetlerinde kullanılmayan ve gelecekte de kullanılması planlanmamış olan 126 adet taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (e) bendine istinaden satışı ve satışı için Mersin Büyükşehir Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konunun görüşülmesi” maddesini tekrardan komisyona çekti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle