Hoşgeldiniz  

BAŞKAN KOCAMAZ’DAN “BÜYÜKŞEHİR NİYE BORÇLANIYOR DİYENLERE” YANIT

admin | 11 Aralık 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 24, komisyon raporlarına ait 8 ve gündem dışı 8 olmak üzere toplam 40 madde görüşüldü.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz haftasonu Milliyetçi Hareket Partisi’nin Antalya’da gerçekleştirilen Belediyeler Toplantısı’na katıldığını belirterek, orada ilginç bulduğu birkaç notu meclis üyeleri ile paylaştı. 2012-2016 yılları Büyükşehir Belediyeleri bütçe gelirlerinin ekonomik sınıflandırılması mali tablosunu meclis üyelerine aktaran Başkan Kocamaz, “Haftasonu partimizin belediyelerle ilgili toplantısına katıldım. Orada çok ilginç bulduğum birkaç notu sizlerle paylaşmak istiyorum. Zaman zaman borçlanma mecburiyetinde kalıyoruz. Sizlere öneri getiriyoruz. Zaman zaman doğrudan destek veriyorsunuz. Bazen de tartışmalar yaşıyoruz. Ama bizim bu konularda mecbur kalmadıkça borçlanmaya gitmek için talepte bulunmayacağımızı hepinizin bilmesi açısından mali tabloları karşılaştırmak istiyorum” dedi.

 

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 2016 SERMAYE GELİRLERİ YÜZDE SIFIR”

 

Mali tablolardan çıkan sonuçlara göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sermaye ve arsa satışı gelirlerinin yüzde sıfır olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Büyükşehir belediyelerinin kurumlardan aldığı paylarla ilgili bir oran verilmiş. Belediyelere genelde % 70 civarında genel bütçeden pay geliyor. Burada gelen bütçelerin ve bizim bütçelerin ne kadarı genel vergi gelirlerinden oluşuyor, yani Ankara’dan geliyor? Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin % 86’sı Ankara’dan geliyor. Taşınmaz gelirlerine baktığımız zaman genelde belediyelerin payları gayrimenkul satışları olarak görünüyor. MHP’li belediyelerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 sermaye gelirleri % sıfır. Bizim satacak hiçbir gayrimenkulümüz yok. Türkiye ortalamasında biz yine yüzde olarak sıfırız. 2016 yılı 30 Büyükşehir’in sermaye gelirleri genel olarak arsa satışından geliyor. Ama Büyükşehir Belediyemizin arsa satışından gelen sermaye bedeli ise yine sıfır. Aslında belediyelerin en önemli geliri arsa üretmektir. Bizim bölgemize geldiğimizde biz 1/100 binlik planı onaylatmakta bile zorluk çekiyoruz. Her tarafımız tarım arazisi. Bunların istimlâk edilmesi de binbir zorluk. Ben sadece bizi ilgilendiren kısımlarını aldım. Genel bütçeden gelecek paylara kendinizi bağlamışsınız diye bizleri de eleştiriyorlar. Tamam da İbrahim Tatlıses’in dediği gibi, Oxford vardı da biz mi okumadık.  Bu işlerin mecburiyetten kaynaklandığını özellikle bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle