Hoşgeldiniz  

BARO SEÇİMİNİ KAYBEDEN YEŞİLBOĞAZ EKİBİNİN “AYRIŞTIRICI” DİLİ TEPKİ ÇEKTİ

admin | 14 Temmuz 2021 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Baro Genel Kurulunda kaybeden Bilgin Yeşilboğaz’ın grubu “Önce Baro Platformu”nun seçimlerden hemen sonra eski Başkan Ali Er dönemini ve destekçilerini hedef alması büyük tepki topladı.

Mersin Barosu’nda yeni Başkan Gazi Özdemir dönemi resmen başladı. Mazbata töreninde konuşan Baro Başkanı Gazi Özdemir’in, “Baromuzu çoğunlukçu değil çoğulcu bir anlayışla hep birlikte yöneterek bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Bizler bu göreve; Meslektaşlarımızın gün geçtikçe artmakta olan problemlerine çare bulmak için, toplumsal sorunların tamamıyla mücadele etmek için, insan haklarını, kadın haklarını, çocuk haklarını, hayvan haklarını, çevre haklarını daha yüksek sesle savunabilmek için, geldik. Bunun için de zaman kaybetmeden hedeflerimizi gerçekleştirmek adına çalışmalarımıza başlayacak, Mersin’de; Mersin Barosu ‘var’ dedirteceğiz” açıklaması yaparak bütünleştirici bir dil kullanması takdirle karşılanmıştı.

YEŞİLBOĞAZ DESTEKÇİLERİNDEN ŞOK PAYLAŞIM: “ALİ ER’İ HEDEF ALDILAR!”

Aynı birleştiriciliği kaybeden tarafın kullanmaması ise tepki topladı. Kaybeden taraf Bilgin Yeşilboğaz’ın grubu olan “Önce Baro Platformu”nun eski Baro Başkanı Ali Er’i direk olarak hedef alması Baro içerisinde tepkiye neden oldu.

AYRIŞTIRICI DİL TEPKİ ÇEKTİ!

Seçimlerden hemen sonra “Önce Baro Platformu” sosyal medyada “Ali Er kırmızısına 14 ay tahammül edip, her yeri umudun mavisine boyamak için çalışma zamanı” paylaşımı yapması Baro içinde şok yarattı. Yeşilboğaz döneminde milli bir duruş yerine eylemlerde başı çeken ve marjinal tavırları nedeniyle eleştirilen dönemin Mersin Barosu yönetimi, Yeşilboğaz destekçilerinin bu ayrıştırıcı ve hedef gösteren paylaşımı nedeniyle bir kez daha eleştirilerin merkezi oldu.

İŞTE BARO’DA AVUKATLARI GRUPLAŞTIRIP, AYRIŞMAYI KESKİNLEŞTİREN O PAYLAŞIM:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle