Hoşgeldiniz  

BARO İSTEDİ, GÖZLER BAKANLIĞA ÇEVRİLDİ

admin | 27 Mart 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Barosu Başkanı Ali Er’in, vatandaşların ve avukatların yoğun talepleri üzerine, ilçelerin nüfus yoğunluğu, suç oranı ve dosya sayısı dikkate alınarak, adliyeye ulaşımın kolaylaştırılması için Anamur ve Erdemli ilçelerinde Ağır Ceza Mahkemelerinin ivedilikle açılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduğu bildirildi.

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Adalet Bakanlığı’na başvurarak Erdemli ve Anamur ilçelerine Ağır Ceza Mahkemeleri açılması yönünde istekte bulundu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ali Er, “Mersin, Türkiye’nin gerek coğrafi yapısı gerekse karayolu ile ulaşımı en uzun ve en zor olan illerinin başında gelmektedir. Bilindiği gibi, Anamur ile Erdemli ilçemizde Ağır Ceza Mahkemeleri bulunmamaktadır. Bu ilçelerimizin nüfuslarının yoğunluğunun giderek artması, merkeze karayolu ile ulaşımlarının zorluğu, suçların ve dosya sayılarının artışı ile iş yoğunluğu dikkate alındığında artık bu iki ilçemizde de Ağır ceza mahkemelerinin kurulmasını zorunlu ve ivedi hale getirmiştir. Anamur, Mersin’in en batısında bulunan ve Mersin’e karayolu ile ulaşımı 5 saat süren ilçemizdir. Anamur’da Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunmaması nedeniyle bu yetki, Silifke Ağır ceza mahkemesine verilmiştir. Anamur’dan Silifke’ye karayolu ile ulaşım veya seyahat yaklaşık 3 saat sürmektedir. Yine, Erdemli ilçemizde de Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunmaması nedeniyle, bu yetki Mersin Ağır Ceza Mahkemeleri’ne verilmiştir. Erdemli ’den Mersin’e karayolu ile seyahat ise yaklaşık 1,5 saat sürmektedir” diye konuştu.

 

“TİTİZLİKLE TAKİBİNİ YAPACAĞIZ”

 

Er açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu iki ilçemizde Ağır ceza mahkemelerinin açılması ile bir yandan yargılamaların daha seri ve etkin yürütülmesi sağlanacak, diğer yandan da hâkim, savcı, avukat ve tarafların işlerini kolaylaştırarak yol ve zamandan tasarruf edilecek ve böylece adalete erişim de daha kolay sağlanmış olacaktır. Arz olunan nedenlerle Anamur ve Erdemli ilçelerimizin nüfus yoğunluğu, suç oranı ve dosya sayısı dikkate alınarak bu iki ilçemize de Ağır ceza mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı’na başvurup, takibini titizlikle yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle